Η Ισλανδία μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Η Ισλανδία μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε κι αυτή - μετά την Αγγλία - μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ κι έτσι η πολιτική της ηγεσία δεν θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Ποιες χώρες ακολουθούν.

Η Ρωσία βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (και την έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, την 4η Μαρτίου στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η διπλωματική κρίση περνά και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ (ακολουθώντας την Αγγλία) κι έτσι η πολιτική ηγεσία της νησιωτικής χώρας δεν θα δώσει το "παρών" στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 για να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας.

Το ισλανδικό προεδρικό ζεύγος, Γκούντνι Γιοχάνενσον κι  Ελίζα Ριντ.

"Ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν από την Ισλανδία είναι η προσωρινή αναστολή του διμερούς διαλόγου στο ανώτατο επίπεδο με όλες τις ρωσικές Αρχές. Συνεπώς, οι Ισλανδοί ηγέτες δεν θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία".

Η εθνική Ισλανδίας βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις αντίστοιχες των Αργεντινής (16/6 στη Μόσχα), Νιγηρίας (22/6 στο Βόλγκογκραντ) και Κροατίας (26/6 στο Ροστόβ).

Στο δρόμο που άνοιξε η Αγγλία και συνέχισε η Ισλανδία, αναμένεται να βαδίσουν οι Πολωνία, Δανία, Σουηδία, Αυστραλία και Ιαπωνία και να μποϊκοτάρουν σε πολιτικό επίπεδο τη διοργάνωση της Ρωσίας.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24