ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα στην εθνική Βραζιλίας

Η επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα στην εθνική Βραζιλίας

Η Βραζιλία ξεκινά στην Χιλή τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, με μοναδικό στράικερ τον 35άχρονο, Ρικάρντο Ολιβέιρα, ο οποίος επιστρέφει στην "seleção" μετά από 8 χρόνια, ενώ το 2014 δεν έπαιξε καθόλου ποδόσφαιρο!

Τα προκριματικά στην ζώνη της Νοτίου Αμερικής για το Μουντιάλ 2018 ξεκινούν το βράδυ της Πέμπτης, με την Βραζιλία να παίζει στην Χιλή με την κάτοχο του Copa América.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ρικάρντο Ολιβέιρα, ο 35άχρονος στράικερ που επέστρεψε στην "seleção" μετά από 8 χρόνια, καθώς με την φανέλα της Σάντος είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ, μακριά από τον δεύτερο που είναι ο Ζάντσον της Κορίνθιανς με 12 τέρματα.

Όπως και ο Ντιόγκο, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Πορτουγκέζα και λίγο μετά την μεταγραφή του στην Σάντος τον απέκτησε η Βαλένθια το 2003. Στην Ισπανία έπαιξε επίσης σε Μπέτις και Σαραγόσα, ενώ δεν κατάφερε στη Μίλαν να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, καθώς το βάρος ήταν μεγάλο, αφού αποκτήθηκε με 17.500.000 ευρώ ως αντικαταστάτης του Σεβτσένκο (2006).

Μετά το δεύτερο πέρασμά του από την Μπέτις πήγε στην Αλ Τζαζίρα το 2009 και το 2014 έπαιξε και μερικά ματς με την Αλ Ουάσλ.

Η επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα στην εθνική Βραζιλίας

Έναν χρόνο απραξίας!

Από την Αλ Ουάσλ έμεινε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2014 και για έναν χρόνο δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Υπέγραψε στην Σάντος συμβόλαιο 5 μηνών τον Ιανουάριο του 2015 και στο πολιτειακό πρωτάθλημα (Paulista A1) πέτυχε 11 γκολ και αναδείχθηκε κορυφαίος του πρωταθλήματος!

Τον Μάιο ξεκίνησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας και όπως προαναφέραμε ο Ρικάρντο Ολιβέιρα είναι πρώτος σκόρερ με 17 γκολ.

Αρχικά δεν ήταν στην αποστολή της εθνικής για τις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 (εκτός με Χιλή και εντός με Βενεζουέλα), όμως κλήθηκε αργότερα για να καλύψει το κενό λόγω του τραυματισμού του Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ.

Αυτό έγινε 15 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην εθνική Βραζιλίας και 8 μετά την τελευταία του εμφάνιση, με τον έμπειρο άσο να έχει 11 διεθνείς συμμετοχές με 3 γκολ.

Το 2018 που διεξάγεται το Μουντιάλ ο Ρικάρντο Ολιβέιρα θα είναι 38 ετών και φαντάζει αδύνατο να είναι στην αποστολή για τα τελικά, αλλά αδύνατο φάνταζε και πριν έναν χρόνο να είναι σήμερα στη εθνική.

Η επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα στην εθνική Βραζιλίας

Η πιθανή 11άδα με τους φορμαρισμένους

Ο Ντούνγκα κοιτάζει το σήμερα, τα δύο πρώτα ματς και δύο επόμενα του Νοεμβρίου με Αργεντινή και Περού. Ο Νεϊμάρ είναι τιμωρημένος αλλά οι Χουλκ και Ντόουγκλας Κόστα είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Αυτοί οι δύο θα είναι στα άκρα της επίθεσης, αν ξεκινήσει ο Ρικάρντο Ολιβέιρα στην Χιλή, με τον Ουίλιαν ως "δεκάρι" και πιθανότατα τους Οσκάρ και Κακά να είναι στον πάγκο.

Υπάρχει πάντως και ο Λούκας Μόουρα, ενώ στο κέντρο αναμένεται να είναι οι Φερναντίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, στην άμυνα οι Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Μιράντα και Μαρσέλο, ενώ στο τέρμα ο Ζέφερσον.

Η επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα στην εθνική Βραζιλίας
TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ