ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η ανάλυση του Ιτούδη για Σάντος και Κριστιάνο Ρονάλντο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, σχολίασε την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Μαρόκο και ανέλυσε τον τρόπο που παίζουν οι Ίβηρες. Τι ανέφερε για τον Φερνάντο Σάντος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. (VIDEO)

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραμένει στη Μόσχα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΤΣΣΚΑ και την Τετάρτη (20/6) παρακολούθησε την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Μαρόκο, που κρίθηκε με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 4ο λεπτό.

Ο 48χρονος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον Φερνάντο Σάντος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ απάντησε στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιο στοιχείο στο ποδόσφαιρο, το οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε μπασκετικό παιχνίδι.

Ο Έλληνας κόουτς τοποθετήθηκε, ακόμα, για τον θάνατο των Παύλου Γιαννακόπουλου και Κώστα Πολίτη. Αναλυτικά όσα είπε...

Για το Πορτογαλία - Μαρόκο:

"Η Πορτογαλία νίκησε δίκαια. Διαθέτει έχει έναν καταξιωμένο προπονητή που ακολουθεί το πλάνο του και το ενστερνίζονται οι παίκτες. Δε μπορώ να εντρυφήσω αρκετά, αλλά είδα πως έχει έναν κορμό στο κέντρο. Το Νο14 ο μέσος, ο Καρβάλιο, ενώνει τις δύο γραμμές. Το γκολ μπήκε από στημένη φάση. Το Μαρόκο είχε πολύ καλή ανάπτυξη από τα πλάγια, αλλά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό. Είχε φάσεις τις οποίες θα μπορούσε να κάνει γκολ. Η ποιότητα της Πορτογαλίας, η αφοσίωση στο σύστημα, αλλά και η προσήλωση να στηρίξει τον μεγάλο παίκτη που λέγεται Ρονάλντο, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται σε φάσεις που δεν τις μυρίζεται κάποιος άλλος. Θεωρώ ότι δίκαια πήρε το ματς η Πορτογαλία".

Για το ποια ομάδα ξεχωρίζει:

"Δεν είδα αρκετά παιχνίδια, γιατί είχα πολλές συναντήσεις στην ΤΣΣΚΑ. Είδα και το παιχνίδι Ισπανία - Πορτογαλία, εκπληκτικό ματς με έξι γκολ. Θεωρώ ότι έχουμε αρκετό καιρό να δούμε πολλά παιχνίδια και είναι νωρίς να πω ποια θα προχωρήσει. Τη Ρωσία δεν την πίστευαν πολλοί, ακόμα και οι ίδιοι οι φίλαθλοι της Ρωσίας, έκανε δύο εκκωφαντικές νίκες, με μεγάλα σκορ και με καλή απόδοση. Αυτή δείχνει ότι θα προχωρήσει. Δεν έχει παίξει με μεγάλες ομάδες, αλλά ήταν εξιλέωση γι' αυτούς. Αυτό που εισέπραττα εγώ από τους συνεργάτες μου στην ΤΣΣΚΑ, είναι ότι δεν πίστευαν σε αυτήν την ομάδα. Όταν η κοινή γνώμη είναι εναντίον σου, αυτό σε συσπειρώνει. Σου βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο".

Για το γεγονός ότι γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία:

"Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει sold out. Είναι μεγάλη διαφήμιση για τη Ρωσία. Εδώ στη Μόσχα έχουν γίνει πολλά έργα, σε πεζοδρόμια, πάρκα... Βοηθάει και ο καιρός. Αυτό που εισπράττω είναι ότι οι παροχές προς δημοσιογράφους, προς τους θεατές, είναι πολύ υψηλές".

Για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη και του Παύλου Γιαννακόπουλου:

"Τεράστιες απώλειες για το χώρο και ιδιαίτερα για τις οικογένειες των δύο ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο είχα την τιμή, την ικανοποίηση να συνεργαστώ 13 χρόνια. Θα μπορούσα να εκφραστώ με πολλά λόγια. Είναι ευεργέτης του μπάσκετ σε χαλεπούς καιρούς. Επένδυσε στον Παναθηναϊκό και δημιούργησε δυναστεία για 30 χρόνια. Ο Κώστας Πολίτης συνέδεσε το όνομά του με την έξαρση του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου. Είναι ο προπονητής που ενέπνευσε αρκετούς από μας τους νεότερους. Είναι τεράστια η κληρονομιά και η παρακαταθήκη τους στον ελληνικό αθλητισμό".

Για το πώς βλέπει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ένας προπονητής του μπάσκετ και αν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε μπασκετικό παιχνίδι:

"Μιλώντας με αρκετούς φίλους για το ποδόσφαιρο, όπως με τον Βασίλη Τσιάρτα τότε που η Ελλάδα το 2004 ζούσε ένδοξες στιγμές, τον ρωτούσα γιατί δεν χρησιμοποιούν σκριν. Ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις, και το είδα και σήμερα, και στα φάουλ και στα κόρνερ, κάποιοι παίκτες έχουν εντολή να σκρινάρουν για να ανοίξουν τον χώρο, όπως έγινε στη φάση που ο Ρονάλντο έβαλε το γκολ. Οι άλλοι κάνουν καλή δουλειά εκτός μπάλας, για να μπορέσει ο επιθετικός να έχει περισσότερο χώρο. Αυτό που είδα επίσης είναι ότι ο κ. Σάντος θέλει τον Ρονάλντο στην άμυνά του για να αποκρούσει αυτές μπάλες. Νομίζω ότι το 80% από τις κεφαλιές που έκανε η Πορτογαλία, ο Ρονάλντο ήταν στο πρώτο δοκάρι. Δεν είμαι ειδικός, αλλά προσπαθώ να παρακολουθήσω αποστάσεις, το τι γίνεται στον πάγκο, τι εντολές δίνονται. Όταν όμως δεν ξέρεις καλά το άθλημα, καλύτερα να σιωπάς".

Photo credits: Eurokinissi

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ