ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η Αγγλία του Μουντιάλ 2018

England's Eric Dier, center, controls the ball flanked by Brazil's Dani Alves, left, and Brazil's Paulinho during the international friendly soccer match between England and Brazil at Wembley stadium in London, Britain, Tuesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
England's Eric Dier, center, controls the ball flanked by Brazil's Dani Alves, left, and Brazil's Paulinho during the international friendly soccer match between England and Brazil at Wembley stadium in London, Britain, Tuesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Και στα δύο φιλικά με Βραζιλία και Γερμανία, η Αγγλία έπαιξε με 5-3-2, κάνοντας τις πρώτες... πρόβες εν όψει του 5-4-1 που αναμένεται να επιλέξει ο Σάουθγκεϊτ για το Μουντιάλ 2018. Παίκτης-"κλειδί" θα είναι ο Έρικ Ντάιερ

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε δύο δυνατές πρόβες εν όψει Μουντιάλ 2018 στα φιλικά με Γερμανία και Βραζιλία στο "Wembley" πριν μερικές ημέρες, με την Αγγλία να παίζει 5-3-2 (0-0 και τα δύο ματς).

Το πλάνο του πάντως για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει δύο διαφοροποιήσεις και έχουν να κάνουν με τρεις παίκτες της Τότεναμ.

Λόγω απουσιών, η τριάδα στο κέντρο ήταν η ίδια και στα δύο ματς, με τους Έρικ Ντάιερ, Τζέικ Λίβερμορ και Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ να τη συνθέτουν. Κανείς τους όμως δεν πρόκειται να παίξει στο κέντρο στα γήπεδα της Ρωσίας!

Ο παίκτης-"κλειδί" για τον Σάουθγκεϊτ είναι ο Έρικ Ντάιερ, καθώς θα τον χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας, έχοντας δίπλα του από τη μία πλευρά τον Τζον Στόουνς και από την άλλη τον Φιλ Τζόουνς.

Δεν τον έβαλε στην 3άδα της άμυνας κόντρα σε Γερμανία και Βραζιλία, λόγω των απουσιών στο κέντρο, αλλά αν όλα πάνε καλά, θα τον έχει μπροστά από τον τερματοφύλακα, να οργανώνει όχι μόνο την άμυνα, αλλά και όλο το παιχνίδι των "3 λιονταριών".

Στο τέρμα θα είναι ο Τζο Χαρτ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, εκτός και αν ο Πίκφορντ αρχίσει να "κατεβάζει ρολά" με την Έβερτον, ενώ μπακ θα παίζουν οι Κάιλ Γουόκερ (δεξιά) και Ντάνι Ρόουζ (αριστερά).

Αναπληρωματικοί θα είναι οι Γκάρι Κέιχιλ, Κρις Σμόλινγκ και Μάικλ Κιν για το κέντρο της άμυνας (ίσως μόνο δύο από αυτούς), ενώ στα μπακ για δεξιά ο Κίραν Τρίπιερ (ή ο Ναθάνιελ Κλάιν) και για αριστερά ο Ράιαν Μπέρτραντ (δύσκολο για Άαρον Κρέσγουελ και Λουκ Σο).

Στο κέντρο δεν θα υπάρχει τριάδα, αλλά τετράδα, με τον Ντέλε Άλι στην κορυφή της, να παίζει δηλαδή πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, φυσικά τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ, Χάρι Κέιν.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους του κέντρου, ο Τζόρνταν Χέντερσον θα είναι αυτός που θα παίζει μπροστά από την άμυνα, με τον Άνταμ Λαλάνα δεξιά του (επιστρέφει από τραυματισμό) και τον Χάρι Γουίνκς αριστερά του. Ο τελευταίος είναι 21άχρονος μέσος της Τότεναμ που έχει μόλις μία διεθνή συμμετοχή, αλλά και λαμπρό μέλλον.

Οι επικρατέστεροι αναπληρωματικοί για το κέντρο είναι οι Τζέικ Λίβερμορ και Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, με τον τελευταίο ουσιαστικά να έχει ακόμη 6 μήνες για να πείσει τον Σάουθγκεϊτ να βάλει αυτόν στην 11άδα και όχι τον Γουίνκς.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ κάνει καλή χρονιά και αυτός μαζί με τον Μάρκους Ράσφορντ είναι οι παίκτες που ίσως αναγκάσουν τον Σάουθγκεϊτ να κάνει διαφοροποιήσεις, αλλιώς θα αποτελούν τις πρώτες λύσεις από τον πάγκο μαζί με τον Τζέιμι Βάρντι ("μάχη" θα δώσουν για θέση στην 23άδα οι Στάριτζ, Ντεφόου, Γουέλμπεκ, Σολάνκε και Έιμπραχαμ).

photo: dailymail.co.uk

Η Αγγλία του Μουντιάλ 2018

AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ