ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Γιουβέντους και Μπάγερν οι σύλλογοι με τους περισσότερους πρωταθλητές κόσμου

Γιουβέντους και Μπάγερν οι σύλλογοι με τους περισσότερους πρωταθλητές κόσμου
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου μπορούν να υπερηφανεύονται για τους περισσότερους πρωταθλητές κόσμου στην ιστορία. Το ιταλικό πρωτάθλημα με διαφορά πρώτο στη λίστα.

Η Γαλλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Είκοσι τρεις ποδοσφαιριστές προστέθηκαν στο πάνθεον των νικητών, μαζί και οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν.

Μεταξύ αυτών, ο Μπλεζ Ματουιντί της Γιουβέντους και ο Κορεντέν Τολισό της Μπάγερν, που πιθανότατα δίχως να το ξέρουν, βρίσκονται σε μία κορυφή που δεν υπάρχει άλλος συμπαίκτης τους: ανήκουν στους δύο συλλόγους με τους περισσότερους πρωταθλητές κόσμου στην ιστορία!

Ο Ματουιντί ήταν ο 25ος παίκτης της "γηραιάς κυρίας" που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο στην καριέρα του, ενώ ο Τολισό ο 24ος παίκτης των Βαυαρών που κάνει το ίδιο. Οι δύο σύλλογοι απολαμβάνουν μία λογική κυριαρχία στον θεσμό, αφού κατά καιρούς αποτελούσαν κορμό στις εθνικές ομάδες της Ιταλίας και της Γερμανίας αντιστοίχως, που κατέκτησαν επτά φορές τον θεσμό συνολικά.

Γι' αυτόν τον λόγο, από κοντά βρίσκονται ακόμα δύο ιταλικές ομάδες, η Ίντερ με 20 παίκτες κα ιη Ρόμα με 16, που κατά καιρούς έχουν τροφοδοτήσει την εθνική Ιταλίας με αρκετούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Γενικότερα, η Ιταλία έχει την πρωτοκαθεδρία ως χώρα με τους περισσότερους πρωταθλητές κόσμου. Ιστορικά αποτελεί την... έδρα των παγκόσμιων πρωταθλητών, αφού οι σύλλογοί της έχουν προσφέρει 113 παίκτες που σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στη 2η θέση βρίσκεται η Βραζιλία με συλλόγους που έχουν προσφέρει 90 παίκτες (ξεχωρίζει η Σάντος με 15) και το βάθρο συμπληρώνεται από τη Γερμανία με 44 παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην 4η θέση βρίσκεται μία αδίκως υποτιμημένη χώρα, η Ουρουγουάη, με 44 παίκτες (ξεχωρίζει η Πενιαρόλ με 14 παίκτες).

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Γιουβέντους και Μπάγερν οι σύλλογοι με τους περισσότερους πρωταθλητές κόσμου

(κάντε κλικ εδώ για να δείτε το γράφημα σε μεγάλο μέγεθος)

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ