ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Γερμανική εκπομπή ονομάτισε ντοπέ Ρώσο ποδοσφαιριστή

Γερμανική εκπομπή ονομάτισε ντοπέ Ρώσο ποδοσφαιριστή
AP PHOTO/SERGEY PONOMAREV

Γερμανική εκπομπή αποκάλυψε ότι Ρώσος ποδοσφαιριστής που αποχώρησε από την προεπιλογή του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω τραυματισμού είχε βρεθεί ντοπέ.

Εκπομπή στο γερμανικό κρατικό κανάλι "ARD" αποκάλυψε την ταυτότητα ενός εκ των Ρώσων αθλητών που φέρεται να έκαναν χρήση ντόπινγκ, χωρίς να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

Ο αθλητής είναι ποδοσφαιριστής και μάλιστα διεθνής, ο οποίος "κόπηκε" ξαφνικά στην προεπιλογή της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ο λόγος για τον Ρουσλάν Καμπόλοβ, τον αμυντικό της Ρούμπιν Καζάν, που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του το 2015.

Στις 13 Μαΐου δημοσιεύτηκε στα ρωσικά ΜΜΕ ότι ο 28χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε στη γάμπα, με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον 38χρονο Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, ο οποίος πλέον είναι βασικός στην ενδεκάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ, παρότι μέχρι τότε δεν ήταν καν στην προεπιλογή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χάτζο Ζέπελτ, ο Καμπόλοβ αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα συστηματικού ντόπινγκ οργανωμένου από το ρωσικό κράτος. Ο Καμπόλοβ φέρεται να βρέθηκε θετικός σε δεξαμεθαζόνη, ουσία με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ωστόσο η λήψη της συγκεκριμένης ουσίας δεν δηλώθηκε ποτέ στις αρμόδιες αρχές.

Το "ARD" επικαλείται πληροφορίες από το ημερολόγιο του πληροφοριοδότη της υπόθεσης, τον γιατρό Γκριγκόρ Ροντσένκοβ, ο οποίος από το 2016 κατοικεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) έλαβε εντολή στις 10 Ιουνίου με "μία ομάδα από μάγους" για να αλλάξει τα δείγματα ούρων του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αμέσως αποχώρησε από την προετοιμασία με τη δικαιολογία του τραυματισμού. "Η υπόθεση του Καμπόλοβ αποτελεί ντόπινγκ και η FIFA γνωρίζει", υποστηρίζει ο πληροφοριοδότης.

Το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "AFP" επικοινώνησε με τη FIFA, η οποία απάντησε "ουδέν σχόλιο" στις πληροφορίες αυτές.

Photo credits: AP Photo/Sergey Ponomarev

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ