ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Φεύγει από την Αλβανία ο Ντε Μπιάζι

Albania coach Gianni De Biasi celebrates after the Euro 2016 Group A soccer match between Romania and Albania at the Grand Stade in Decines-Charpieu, near Lyon, France, Sunday, June 19, 2016. (AP Photo/Michael Sohn)
Albania coach Gianni De Biasi celebrates after the Euro 2016 Group A soccer match between Romania and Albania at the Grand Stade in Decines-Charpieu, near Lyon, France, Sunday, June 19, 2016. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Μετά από έξι χρόνια στο "τιμόνι" της Αλβανίας και μία ιστορική πρόκριση στο Euro 2016, ο Τζιάνι ντε Μπιάζι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον πάγκο της χώρας.

Ο Τζιάνι ντε Μπιάζει διάγει τους τελευταίους μήνες του ως προπονητής της εθνικής Αλβανίας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε, λίγες ημέρες μετά από τον θρίαμβο με 3-0 στη Χάιφα επί του Ισραήλ.

Η Αλβανία ανέβηκε στην 3η θέση του 7ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ωστόσο ούσα επτά βαθμούς πίσω από Ισπανία και Ιταλία, οι πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης είναι μηδαμινές.

"Ήρθε η στιγμή να αναζητήσω νέες προκλήσεις. Είναι μία φυσική διαδικασία. Κάθε πράγμα έχει μια αρχή κι ένα τέλος. Δεν χρειάζεται επανάσταση, η μηχανή είναι τέλεια", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιταλός προπονητής.

Ο Ντε Μπιάζι έγραψε ιστορία το προηγούμενο καλοκαίρι, αφού ήταν ο πρώτος τεχνικός που οδήγησε την Αλβανία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, στο Euro 2016.

"Εάν η αλβανική ομοσπονδία ήθελε να συζητήσει με τον Ντε Μπιάζι, σήμερα είναι πολύ αργά", πρόσθεσε με νόημα ο 60χρονος προπονητής, ο οποίος προσελήφθη το 2011 και θα αποχωρήσει τον Οκτώβριο, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Photo credits: AP Photo/Michael Sohn

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ