ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Επίσημο: Τέλος από την Αργεντινή ο Σαμπαόλι

Argentina coach Jorge Sampaoli screams during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina coach Jorge Sampaoli screams during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan) ΑP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της εθνικής Αργεντινής (AFA) ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον μέχρι πρότινος προπονητή της "αλμπισελέστε", Χόρχε Σαμπαόλι.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι δεν είναι πλέον προπονητής στην εθνική Αργεντινής. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της "χώρας του τάνγκο" ανακοίνωσε την ημέρα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 τη λύση της συνεργασίας της με τον "Δον Σάμπα".

Το "διαζύγιο" βγήκε "κοινή συναινέσει". Ο 58χρονος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής την 20ή Μαΐου 2017 - διαδεχόμενος τον "Πατόν" Μπάουσα - με σκοπό να οδηγήσει την "αλμπισελέστε" στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Τα κατάφερε "δια πυρός και σιδήρου", αλλά η πορεία στα γήπεδα της Ρωσία (επιεικώς) απογοητευτική. Πέρασε με το...ζόρι τη φάση των ομίλων (ισοπαλία με Ισλανδία, συντριβή από Κροατία, νίκη και πρόκριση με Νιγηρία), αλλά αποκλείστηκε στους 16 από τη (μετέπειτα) κάτοχο, Γαλλία.

Πλέον, η AFA βρίσκεται στην αναζήτηση του διαδόχου του με ορίζοντα το Copa America 2019.

Photo credits: ΑP Photo/Ricardo Mazalan

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ