ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αυτό είναι το κολασμένο "Bilino Polje Stadium"

Stadium Bilino polje in Zenica, Bosnia is illuminated during fogy night as preparations continue for tomorrow night's Euro 2016 soccer playoff, in Zenica, Bosnia, on Thursday, Nov. 12, 2015.  Bosnia will play EURO 2016 playoff soccer match against Ireland on Friday.(AP Photo/Amel Emric)
Stadium Bilino polje in Zenica, Bosnia is illuminated during fogy night as preparations continue for tomorrow night's Euro 2016 soccer playoff, in Zenica, Bosnia, on Thursday, Nov. 12, 2015. Bosnia will play EURO 2016 playoff soccer match against Ireland on Friday.(AP Photo/Amel Emric) AP

Δείτε πώς είναι το "Bilino Polje Stadium", το γήπεδο που θα αγωνιστεί η Εθνική μας απέναντι στη Βοσνία στη Ζένιτσα για τα προκριματικά του Μουντιάλ (VIDEO, PHOTOS).

Στο "Bilino Polje Stadium" θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα απέναντι στη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν της είναι άγνωστο το συγκεκριμένο γήπεδο, διότι έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν και μάλιστα εκεί είχε επικρατήσει με το εμφατικό 4-0 το 2006.

Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι, οι ομάδες είναι πολύ διαφορετικές και για τους σημερινούς παίκτες της γαλανόλευκης είναι ένα άγνωστο γήπεδο. Λίγοι ήταν αυτοί που είχαν παίξει στην ήττα με 3-1 το 2013 και αυτοί θα δασκαλέψουν τους υπόλοιπους για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αφού το sold out έχει ήδη γίνει, η δίψα είναι μεγάλη στις τάξεις της Βοσνία για τους τρεις βαθμούς, ενώ μην ξεχνάμε ό,τι συνέβη στον πρώτο γύρο στο Φάληρο που κάνει ακόμα πιο τεταμένο το κλίμα ενόψει της ρεβάνς. Η γαλανόλευκη θα έχει και λιγοστούς φίλους της στο πλάι της από τον "Γαλανόλευκο Φάρο".

Stadium "Bilino Polje " in the Bosnian town of Zenica seen before a  World Cup 2014 Group G qualifying soccer match at Stadium Bilino Polje  in Zenica, Bosnia, on  Friday, Oct. 11, 2013. (AP Photo/Amel Emric)
Stadium "Bilino Polje " in the Bosnian town of Zenica seen before a World Cup 2014 Group G qualifying soccer match at Stadium Bilino Polje in Zenica, Bosnia, on Friday, Oct. 11, 2013. (AP Photo/Amel Emric) AP

Κακά τα ψέματα, το συγκεκριμένο γήπεδο είναι "κλουβί" και ο κόσμος ακούγεται πολύ έντονα. Το "Bilino Polje Stadium" χτίστηκε το 1972, αλλά έκτοτε έγιναν και αλλαγές, δεν είναι όπως τότε. Η ανακατασκευή του έγινε 40 χρόνια μετά (2012) και το γήπεδο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Μικρό μεν, αλλά σίγουρα πιο σύγχρονο!

Από το 1995 μέχρι το 2006, η Βοσνία ήταν αήττητη στη Ζένιτσα σε 15 εντός έδρας παιχνίδια. Η γαλανόλευκη ήταν αυτή που έσπασε αυτό το σερί και μακάρι να το επαναλάβει και το βράδυ της Παρασκευής (9/6), κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα τουλάχιστον για την 2η θέση που στέλνει στα μπαράζ. Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το πρώτο ματς που έδωσε εκεί η Εθνική ήταν το 1996 με αντίπαλο την Αλβανία και ήταν και φιλικό (0-0), ενώ έπρεπε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια για να ξαναπαίξει εκεί η Βοσνία (1-0 σε φιλικό με τα Σκόπια). Μια ομάδα που επίσης πέρασε με νίκη από εκεί, ήταν η Ουγγαρία στα προκριματικά του EURO 2008. Πάντως, είναι πολύ δύσκολο να χάσει στην Ζένιτσα η Βοσνία, που πάντα δημιουργείται "κολαστήριο" από τους φιλάθλους της.

Bosnian supporters in the stands before their World Cup qualifying playoff second leg soccer match against Portugal Wednesday, Nov. 18 2009, at the Bilino Polje  stadium in Zenica, Bosnia. (AP Photo/Armando Franca)
Bosnian supporters in the stands before their World Cup qualifying playoff second leg soccer match against Portugal Wednesday, Nov. 18 2009, at the Bilino Polje stadium in Zenica, Bosnia. (AP Photo/Armando Franca) ASSOCIATED PRESS

Photo Credits: AP Photo/Amel Emric, Armando Franca

Πάρτε μια γεύση από το "Bilino Polje Stadium":

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ