ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Απολύθηκε ο Στίλικε από τη Νότια Κορέα

South Korea's national soccer team head coach Ulrich Stielike is seen before a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between South Korea and Syria at Seoul World Cup Stadium in Seoul, South Korea, Tuesday, March 28, 2017. (AP Photo/Lee Jin-man)
South Korea's national soccer team head coach Ulrich Stielike is seen before a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between South Korea and Syria at Seoul World Cup Stadium in Seoul, South Korea, Tuesday, March 28, 2017. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Η Νότια Κορέα ηττήθηκε από το Κατάρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, με συνέπεια να την "πληρώσει" ο Ούλι Στίλικε, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Η ήττα από το Κατάρ αποδείχθηκε το "κύκνειο άσμα" του Ούλι Στίλικε στην τεχνική ηγεσία της Νότιας Κορέας, στην οποία βρίσκεται από το 2014.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Γερμανού προπονητή εξαιτίας των αποτελεσμάτων των τελευταίων αγώνων στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Γιονγκ Σου Λι, "δεν επετεύχθησαν οι στόχοι" και "η ομοσπονδία με τον προπονητή Στίλικε αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει".

Η ήττα στην Ντόχα διατηρεί τη χώρα στη 2η θέση του ομίλου της και σε τροχιά πρόκρισης, ωστόσο δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται έναν πόντο πιο πίσω και περιμένει τους Κορεάτες στην Τασκένδη.

Ο διάδοχος του 62χρονου πρώην λίμπερο της Γκλάντμπαχ και της Ρεάλ θα προκύψει από τη Νότια Κορέα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Photo credits: AP Photo/Lee Jin-man

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ