ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αποκάλυψε το σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία και δεν πάει στο Μουντιάλ για λόγους ασφαλείας

Russia fans wave national flags as fans from participating countries gathered on Nikolskaya Street to celebrate and to cheer on their teams, on the eve of the 2018 soccer World Cup, in Moscow, Russia, Wednesday, June 13, 2018. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Russia fans wave national flags as fans from participating countries gathered on Nikolskaya Street to celebrate and to cheer on their teams, on the eve of the 2018 soccer World Cup, in Moscow, Russia, Wednesday, June 13, 2018. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Ο Γερμανός δημοσιογράφος, Χάγιο Ζέπελτ, που αποκάλυψε το ντόπινγκ στη Ρωσία, δεν θα ταξιδέψει στη χώρα για το Μουντιάλ για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό δίκτυο ARD.

Η απονομή του βραβείου Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ "Ikarus" του Γερμανού δημοσιογράφου Χάγιο Ζέπελτ, που αναφέρεται στο σκάνδαλο με το ντόπινγκ στην Ρωσία, είχε προκαλέσει την ικανοποίησή του, αλλά και την αντίδραση της Μόσχας.

Ο Ζέπελτ είχε δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά για το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD με θέμα το ντόπινγκ σκάνδαλο στην Ρωσία και μάλιστα είχε αναφέρει στο λογαριασμό του στο Twitter ότι "τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την ύπαρξη κρατικού συστήματος ντόπινγκ στη Ρωσία, επιβεβαιώθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο στο πιο υψηλό επίπεδο".

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βραβείο ήταν "ένα ακόμη ισχυρό χαστούκι στην άβουλη ΔΟΕ και την αδύναμη ηγεσία της, η οποία ενώ διέθετε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, ενήργησε ντροπιαστικά". Ο Ζέπελτ είχε επανειλημμένα επικρίνει τις αποφάσεις της ΔΟΕ στο θέμα της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι έπρεπε να τιμωρηθεί για το ντόπινγκ ολόκληρο το σύστημα αθλητισμού της Ρωσίας.

Εντούτοις, δεν θα ταξιδέψει στη Ρωσία για το Μουντιάλ για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό δίκτυο ARD. Οι αρχές της Ρωσίας είχαν αρχικά αρνηθεί να εκδώσουν βίζα στον Ζέπελτ, ωστόσο αργότερα υποχώρησαν, μετά τις μαζικές διεθνείς πιέσεις, με τη FIFA να υπογραμμίζει στην κυβέρνηση τη σημασία της ελευθερίας των ΜΜΕ.

Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας αξιολόγησαν την κατάσταση και διαπίστωσαν ότι ήταν επικίνδυνο για τον δημοσιογράφο να ταξιδέψει στη Ρωσία. Εκπρόσωποι του ARD είχαν επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, για το ζήτημα της ασφάλειας και ο τελευταίος μοιράστηκε τις ανησυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών.

AP Photo/Rebecca Blackwell

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Ρωσία - Σαουδική Αραβία με 300+ ειδικά στοιχήματα και προσφορά*-έκπληξη στο Stoiximan.gr (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ