ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα

Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 ξεχώρισαν η επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα, η αδυναμία της Αργεντινής να σκοράρει, ο Γκοντίν που οδηγεί την Ουρουγουάη, το σερί της Χιλής και οι γκάφες του Μπαρόχα (videos)

Το μίνι πρωτάθλημα στη Νότιο Αμερική για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 ξεκίνησε με τις δύο πρώτες αγωνιστικές να διεξάγονται και τις Ουρουγουάη, Εκουαδόρ και Χιλή να είναι οι μόνες με το απόλυτο των επιτυχιών.

Το Εκουαδόρ έκανε την μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας, νικώντας με 2-0 την Αργεντινή μέσα στο "Μουνουμεντάλ" του Μπουένος Άιρες και επικράτησε εν συνεχεία με το ίδιο σκορ της Βολιβίας.

Η Αργεντινή μαζί με τον Μπαρόχα είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των δύο πρώτων αγωνιστικών, καθώς χωρίς τον Μέσι, αλλά και τον Αγκουέρο που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα, η "αλμπισελέστε" έχει πρόβλημα στην επίθεση, καθώς δεν κατάφερε ούτε στο 2ο ματς με την Παραγουάη στην Ασουνσιόν να σκοράρει.

Κέρδος οι Φούνες Μόρι και Κρανεβίτερ

Στο ματς της Παραγουάης στην 11άδα της Αργεντινής ήταν οι Ραμίρο Φούνες Μόρι και Ματίας Κρανεβίτερ, τα δύο σπουδαία δημιουργήματα της ακαδημίας της Ρίβερ Πλέιτ, παίκτες που την οδήγησαν στην κατάκτηση του 3ου Copa Libertadores της ιστορία της.

Ο πρώτος αγωνίζεται πλέον στην Έβερτον και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας με τον Νικολάς Οταμέντι και ο δεύτερος από τον Ιανουάριο θα αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έπαιξε μαζί με τον Χαβιέρ Μαστσεράνο στο κέντρο.

Μπροστά τους ήταν η τριάδα της Παρί Σεν-Ζερμέν, Παστόρε, Ντι Μαρία, Λαβέτσι και κορυφή ο Τέβες της Μπόκα Τζούνιορς, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, όπως και οι Λαμέλα, Γκαϊτάν και Ντιμπάλα που μπήκαν στο ματς ως αλλαγή.

Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα
Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα
Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα

Η επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα

Λίγες μέρες πριν γράψαμε το... στόρι για την εντυπωσιακή επιστροφή του Ρικάρντο Ολιβέιρα στην εθνική Βραζιλίας. Εν συντομία, μετά τον τραυματισμό του Ρομπέρτο Φιρμίνο κλήθηκε στην "σελεσάο" μετά από 8 χρόνια. Είναι ο μοναδι9κός στράικερ της αποστολής, είναι 35 ετών και με την φανέλα της Σάντος είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 17 γκολ.

Στην Σάντος τον Ιανουάριο του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο 5 μηνών, ενώ για έναν χρόνο ακριβώς δεν έπαιζε πουθενά ποδόσφαιρο (από την Αλ Ουάσλ έμεινε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2014). Στο πολιτειακό πρωτάθλημα (Paulista A1) πέτυχε 11 γκολ και αναδείχθηκε κορυφαίος του πρωταθλήματος! Τον Μάιο ξεκίνησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας και όπως προαναφέραμε ο Ρικάρντο Ολιβέιρα είναι πρώτος σκόρερ με 17 γκολ.

Είχε 3 γκολ σε 11 διεθνείς συμμετοχές και μετά από 8 χρόνια ήρθε η κλήση στην εθνική Βραζιλίας, ενώ μετά από 10 χρόνια ήρθε και το γκολ, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 3-1 κόντρα στην Βενεζουέλα.

Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα

Τα λάθη του Μπαρόχα

Σε κάτι λιγότερο από 10 αγωνιστικά λεπτά ο Αλάιν Μπαρόχα δέχτηκε δύο γκολ που δεν έπρεπε να δεχτεί και η Βενεζουέλα έκανε δύο ήττες. Για την πρώτη η ευθύνη είναι πάνω του σε μεγάλο ποσοστό. Ο Βισκαρόντο του γύρισε την μπάλα με το στήθος, αυτός είχε κακή τοποθέτηση, αντίληψη και αντίδραση, έτσι ο Ντέρλις Γκονσάλες σκόραρε σε κενό τέρμα στο 85' και η Παραγουάη στην πρεμιέρα νίκησε με 1-0 στην Βενεζουέλα.

Το πρώτο σουτ του Βραζιλία - Βενεζουέλα στην 2η αγωνιστική έγινε στα 35'' από τον Ουίλιαν, ήταν σχετικά δυνατό, μακρινό και φάνταζε δύσκολο να καταλήξει στα δίχτυα. Η μπάλα πήγε πάνω στο Μπαρόχα, όπως δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία του, τα χέρια του... λύγισαν και έγινε το 1-0 στο πρώτο λεπτό. Δέχτηκε ένα ακόμη γκολ από τον Ουίλιαν και το τρίτο από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα, χωρίς να φταίει σε αυτά.

Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα
Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα

Ο Γκοντίν και το σερί της Χιλής

Αλέξις Σάντσες και Εντουάρντο Βάργκας είναι οι μόνοι που πέτυχαν 3 γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Από ένα στην πρεμιέρα στην σπουδαία νίκη επί της Βραζιλίας (2-0) και από δύο στο 4-3 επί του Περού στη Λίμα.

Η Χιλή είναι η καλύτερη ομάδα στη Νότιο Αμερική, η πιο φορμαρισμένη και δίκαια κατέκτησε πριν λίγους μήνες στην έδρα της το Copa America (το πρώτο στην ιστορία της).

Με αυτές τις δύο νίκες έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς, ενώ συνολικά μετράει 7 σερί νίκες και 10 σερί ματς χωρίς ήττα.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ουίλιαν, Φελίπε Καϊσέδο, Χέφερσον Φαρφάν και Ντιέγκο Γκοντίν, ο κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ουρουγουάης.

Ο Γκοντίν είναι ο καλύτερος σκόρερ που παίζει αμυντικός στον πλανήτη,, καθώς με αυτά τα δύο γκολ του γκολ έχει πετύχει 15 στα τελευταία δύο χρόνια με τους "ροχιμπλάνκος" και την "σελέστε".

Από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στον Μπαρόχα

Η βαθμολογία

1. Ουρουγουάη 6 (5-0)

2. Εκουαδόρ 6 (4-0)

3. Χιλή 6 (6-3)

4. Παραγουάη 4 (1-0)

5. Κολομβία 3 (2-3)

6. Βραζιλία 3 (3-3)

7. Αργεντινή 1 (0-2)

8. Περού 0 (3-6)

9. Βενεζουέλα 0 (1-4)

10. Βολιβία 0 (0-4)

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ...

Χιλή - Βραζιλία 2-0

Αργεντινή - Εκουαδόρ 0-2

Κολομβία - Περού 2-0

Βολιβία - Ουρουγουάη 0-2

Βενεζουέλα - Παραγουάη 0-1

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ...

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-0

Ουρουγουάη - Κολομβία 3-0

Παραγουάη - Αργεντινή 0-0

Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-1

Περού - Χιλή 3-4

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ