ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Απίστευτο: Η Αγγλία έχει προβάδισμα... μιας κίτρινης από το Βέλγιο!

England players run to teammate John Stones after he scored his team's first goal during the group G match between England and Panama at the 2018 soccer World Cup at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod , Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
England players run to teammate John Stones after he scored his team's first goal during the group G match between England and Panama at the 2018 soccer World Cup at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod , Russia, Sunday, June 24, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Αγγλία και το Βέλγιο έχουν από έξι βαθμούς, έχουν ίδιο αριθμό τερμάτων και διαφοράς, επομένως μπορεί η πρωτιά να κριθεί στις κάρτες ή και στην κλήρωση της FIFA. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Η Αγγλία και το Βέλγιο έχουν πάρει πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, μετρώντας αμφότερες από έξι βαθμούς. Πλέον, όλα θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι την Πέμπτη (28/6, 21:00), ώστε να φανεί ποια εκ των δυο θα πάρει την πρώτη θέση και θα διασταυρωθεί με τον δεύτερο του 8ου γκρουπ.

Ποια είναι όμως τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί; Αυτή την στιγμή, λοιπόν, οι δυο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό βαθμών, ενώ έχουν πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων (οκτώ). Παράλληλα, έχουν και ίδια διαφορά στα γκολ σε άμυνα και επίθεση (8-2), όπερ σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη ισορροπία.

Εξυπακούεται πως όποια εκ των δυο νικήσει, θα βγει πρώτη. Αν όμως έρθουν ισόπαλες οι δυο ομάδες, σημαίνει ότι δεν αλλάζει κάτι στα παραπάνω δεδομένα, άρα όλα θα κριθούν στις κάρτες. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Αγγλία έχει μια κίτρινη λιγότερη σε σχέση με το Βέλγιο, άρα προς το παρόν έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Τα "λιοντάρια" δέχτηκαν μια κίτρινη με την Τυνησία και μια με τον Παναμά, ενώ το Βέλγιο δέχτηκε τρεις κίτρινες με τον Παναμά στο ματς της πρεμιέρας. Εν ολίγοις, έχει ένα μίνι προβάδισμα, το οποίο βέβαια δεν εξασφαλίζει κάτι.

Τι γίνεται αν υπάρξει και εκεί ισορροπία, μιας και η διαφορά τους είναι μικρή; Η κλήρωση από τη FIFA δεν είναι τόσο τρελό σενάριο...

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι

8. Κλήρωση από τη FIFA

AP Photo/Matthias Schrader

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ