ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αναλαμβάνει την Τουρκία ο Λουτσέσκου

FC Shakhtar Donetsk's coach Mircea Lucescu looks on during the Champions League Group A soccer match between PSG and FC Shakhtar Donetsk at the Parc des Princes stadium in Paris, Tuesday, Dec. 8, 2015. (AP Photo/Francois Mori)
FC Shakhtar Donetsk's coach Mircea Lucescu looks on during the Champions League Group A soccer match between PSG and FC Shakhtar Donetsk at the Parc des Princes stadium in Paris, Tuesday, Dec. 8, 2015. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου θα είναι ο προπονητής της εθνικής Τουρκίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και του Euro 2020, μετά από την αποπομπή του Φατίχ Τερίμ.

Η εθνική Τουρκίας επιμένει σε... σοφούς του ποδοσφαίρου και μετά από τον Φατίχ Τερίμ, διάδοχός του στην άκρη του πάγκου θα είναι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής θα αντικαταστήσει τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος απομακρύνθηκε λόγω εξωαγωνιστικού επεισοδίου που είχε με ιδιοκτήτη κεμπαμπτζίδικου, το οποίο πήρε μεγάλες προεκτάσεις στη γειτονική χώρα.

Ο 72χρονος Λουτσέσκου είναι ελεύθερος μετά από έναν χρόνο δίχως επιτυχία στη Ζενίτ και σύμφωνα με τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό "NTV Spor", συμφώνησε για δύο χρόνια με προοπτική ανανέωσης για ακόμα ένα, έναντι 2.500.000 ευρώ καθαρά ετησίως.

Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά στην καριέρα του που ο Λουτσέσκου αναλαμβάνει εθνική ομάδα, μετά από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του μεταξύ 1981 και 1986.

Στην Τουρκία, πάντως, είχε βρεθεί ξανά το 2000, όταν οδήγησε τη Γαλατάσαραϊ στον ιστορικό θρίαμβο του Ευρωπαϊκού Super Cup με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης και την πρόκριση μέχρι τα προημιτελικά του Champions League 2000-2001 (αποκλεισμός από τους "μερέγκες").

Απολύθηκε το καλοκαίρι του 2002 παρότι κατέκτησε το πρωτάθλημα (τον διαδέχθηκε ο Τερίμ) και προσελήφθη από την Μπεσίκτας, όπου έμεινε ακόμα δύο χρόνια. Μάλιστα, τη σεζόν 2003-2004 κατηγόρησε την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για διαιτητικά σφυρίγματα που αδίκησαν την Μπεσίκτας και της στέρησαν τη διατήρηση των "ηνίων" στη χώρα.

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ