ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αναλαμβάνει την Αλβανία ο Ζέεντορφ

AC Milan coach Clarence Seedorf, of the Netherlands, gestures during the Serie A soccer match between AC Milan and Sassuolo at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, May 18, 2014. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Clarence Seedorf, of the Netherlands, gestures during the Serie A soccer match between AC Milan and Sassuolo at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, May 18, 2014. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ θα αναλάβει τις τύχες της εθνικής Αλβανίας, μετά από την αποχώρηση του Τζιάνι ντε Μπιάζι, έστω κι αν δήλωσε... άγνοια για την ομάδα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ θα είναι -εκτός απροόπτου- ο επόμενος προπονητής της εθνικής Αλβανίας. Ο Ολλανδός πραγματοποίησε ταξίδι "αστραπή" στη γειτονική χώρα, συμφώνησε με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές.

Ο πρώην τεχνικός της Μίλαν πέταξε προ ημερών για τη χώρα και μάλιστα δεν προσγειώθηκε στο κεντρικό αεροδρόμιο των Τιράνων για να μην γίνει αντιληπτός. Η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟ, Αρμάντ Ντούκα, και κάποιους ακόμα αξιωματούχους, έγινε σε ένα μπαρ χωρίς την παρουσία άλλων πελατών.

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο στο Δυρράχιο. Όπως προκύπτει από τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Ζέεντορφ δεν θέλησε να μιλήσουν για χρήματα, αφού όπως τόνισε αυτό θα συμβεί αφού υπάρξει αρχική συμφωνία για το πλάνο.

"Είμαι πλούσιος, δεν αρχίζω να μιλάω από το συμβόλαιο, αλλά από το πρότζεκτ και το τι θα κάνουμε μαζί. Εάν θέλετε να κρατήσετε το υπάρχον επιτελείο επίσης να μου το πείτε. Είμαι διαθέσιμος και σε αυτό, αλλά πρόκειται για δευτερεύουσα υπόθεση", φέρεται να είπε ο Ολλανδός.

Ο 41χρονος κάτοχος τεσσάρων Champions League πρόσθεσε: "Μπορώ να πω ότι γνωρίζω τη χώρα, αλλά θα έλεγα ψέματα. Δεν την έχω δει ποτέ, ούτε στο Euro 2016. Θα αρχίσω από τώρα να μελετώ αγώνες στο YouTube και να βλέπω τους παίκτες που αγωνίζονται και τις ηλικίες τους".

Ο Ζέεντορφ αποτέλεσε την τελική επιλογή της ομοσπονδίας, η οποία βρισκόταν μεταξύ εκείνου και του Λουίτζι ντι Κάνιο για τον αντικαταστάτη του Τζιάνι ντε Μπιάζι. Αρχικά είχαν ακουστεί και τα ονόματα του πρώην βοηθού του Ντε Μπιάζι, Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος από φέτος προπονεί την ελβετική Σιόν, καθώς και του Φίλιπο Ιντζάγκι.

Ο νέος προπονητής της εθνικής Αλβανίας ουσιαστικά θα προετοιμάσει την ομάδα για τα προκριματικά του Euro 2020, αφού στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Ισπανία και Ιταλία και το "εισιτήριο" για τη Ρωσία μοιάζει άπιαστο "όνειρο".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ