ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αλιόσα Ασάνοβιτς: "Θα πέσουν κορμιά στο Ελλάδα - Κροατία"

Αλιόσα Ασάνοβιτς: "Θα πέσουν κορμιά στο Ελλάδα - Κροατία"
EUROKINISSI

Ο παλαίμαχος μέσος του Παναθηναϊκού, Αλιόσα Ασάνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο "Εθνοσπόρ" και υποστήριξε πως θα ήθελε να δει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κροατία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δυστυχώς θα περάσει μόνο μία απ' τις δύο.

Η υπεραιωνόβια φιλία της Ελλάδας με τη Σερβία (εξού και το σύνθημα "Ελλάδας-Σερβία συμμαχία") ανέκαθεν προκαλούσε εκνευρισμό στους Κροάτες. Γι' αυτό και ο φανατισμός ξεχειλίζει στις ελληνοκροατικές μάχες σε όλα τα σπορ. Κι όμως σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι πολλά περισσότερα εκείνα που ενώνουν παρά χωρίζουν τους Ελληνες με τους Κροάτες.

Από τον Βέλιμιρ Ζάετς και τον Τόζα Βεσελίνοβιτς μέχρι τον Ζόραν Σλίσκοβιτς, τον Γκόραν Βλάοβιτς, τον Αλιόσα Ασάνοβιτς και πολλούς ακόμη που τίμησαν τα ελληνικά εδάφη. Άπαντες λατρεύτηκαν από τους Ελληνες οπαδούς, άπαντες αγάπησαν την Ελλάδα.

Ο 51χρονος σήμερα Ασάνοβιτς, ο οποίος πέρασε μόλις μια διετία (1998-2000) στη χώρα μας ως παίκτης του Παναθηναϊκού αλλά αισθάνεται την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του, δήλωσε στο " ΕΘΝΟΣΠΟΡ" ότι "είναι πολλά τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο χωρών" και συμπλήρωσε ενόψει των επερχόμενων μπαράζ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 9 και 12 Νοεμβρίου ότι "είναι κρίμα που μια από τις δυο χώρες θα μείνει εκτός Μουντιάλ. Θα ήθελα να τις δω και τις δύο στα γήπεδα της Ρωσίας. Το αξίζουν. Δυστυχώς όμως το εισιτήριο είναι ένα. Για το λόγο αυτό περιμένω σκληρές μάχες από δυο ομάδες που ξέρουν να πολεμούν. Θεωρώ ότι το Κροατία-Ελλάδα είναι το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι των πλέι οφ και ανυπομονώ να δω τι έχουν να καταθέσουν μέσα στο γήπεδο".

Ερωτηθείς για τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχουν οι Ελληνες και οι Κροάτες στο παιχνίδι τους σχολίασε: "Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές. Η Κροατία είναι μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο και μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες αλλά και η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετική αμυντική λειτουργία που βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο. Περιμένω ένα πολύ πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι σε δύο έδρες που γνωρίζουμε καλά ότι θα είναι καυτές. Αυτό είναι ίσως και το μοναδικό κοινό στοιχείο των δύο αντιπάλων".

Σύμφωνα με τον Ασάνοβιτς, ο οποίος έχει φορέσει 62 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και ήταν μέλος της φοβερής και τρομερής Κροατίας που τερμάτισε τρίτη στο Μουντιάλ του '98, "το πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ θα είναι καθοριστικό για την τελική έκβαση. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αμυνθεί με νύχια και με δόντια όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει. Αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι και η Κροατία θα κυνηγήσει με μανία μια καθαρή νίκη δίχως να δεχτεί γκολ για να ταξιδέψει στον Πειραιά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν γνωρίζεις πως δεν υπάρχει αύριο είναι δεδομένο πως θα πέσουν κορμιά".

Δείτε το πρωτοσέλιδο του "Έθνους":

Αλιόσα Ασάνοβιτς: "Θα πέσουν κορμιά στο Ελλάδα - Κροατία"

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ