ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2030: Αυτές οι χώρες θα διεκδικήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο

A Greek fan sits in the stands prior to the Euro 2012 soccer championship Group A  match between Greece and Russia in Warsaw, Poland, Saturday, June 16, 2012. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
A Greek fan sits in the stands prior to the Euro 2012 soccer championship Group A match between Greece and Russia in Warsaw, Poland, Saturday, June 16, 2012. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Η Ελλάδα αναμένεται να διεκδικήσει το Μουντιάλ του 2030 μαζί με άλλες τρεις χώρες, όμως μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή της. Διαβάστε για τις άλλες υποψηφιότητες που υπάρχουν στο τραπέζι.

Το 1930 διοργανώθηκε για πρώτη φορά τελική φάση Μουντιάλ και πλέον αρκετές είναι οι χώρες που βλέπουν με ιδιαίτερα θετικό μάτι το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν τη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έναν αιώνα μετά.

Όπως έγινε γνωστό από επίσημα χείλη, η χώρα μας αναμένεται να διεκδικήσει την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, καταθέτοντας κοινή υποψηφιότητα μαζί με Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, ωστόσο θα χρειαστεί να δώσουν μεγάλη μάχη για να είναι οι νικήτριες.

Και αυτό γιατί αν κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα, οι τέσσερις χώρες θα έχουν ως αντιπάλους την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, που από την πλευρά τους έχουν ως ατού την... ιστορία, με το πρώτο Μουντιάλ να γίνεται στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης.

Επίσης, η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ, ενώ Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν και αυτές υποψηφιότητα για τη μεγάλη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ