ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2030: Η ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Βασιλειάδης

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».
Βασιλειάδης EUROKINISSI

Πώς προέκυψε η ιδέα για την ανάληψη του Μουντιάλ το 2030 από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων. Τέθηκε για πρώτη φορά σε στιχομυθία που είχε ο Γιώργος Βασιλειάδης με τον Βούλγαρο ομόλογό του.

Η ιδέα για την ανάληψη μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης από βαλκανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι μία ιστορία μηνών. Τέθηκε για πρώτη φορά σε στιχομυθία που είχε ο Γιώργος Βασιλειάδης με το Βούλγαρο ομόλογό του.

Εκτοτε, η ιδέα ωρίμασε και εν τέλει "μεγάλωσε" αφού συμπεριέλαβε τη Σερβία και τη Ρουμανία. Ουδέποτε κάποια από τις τέσσερις χώρες είχε διοργανώσει τουρνουά σε επίπεδο ανδρών, ωστόσο η σύμπραξη μπορεί να καταστήσει το όραμα πιθανό προς πραγματοποίηση.

Yπενθυμίζουμε ότι τα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα θα λάβουν χώρα εκτός Ευρώπης. Αυτό το 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ και αυτό του 2026 σε Μεξικό, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ