ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"
INTIME SPORTS

O σπουδαίος Ζιλμπέρτο Σίλβα σε μία μοναδική εξομολόγηση στο Sport24.gr. "Δεν έχω πρόταση από τον Παναθηναϊκό", τονίζει εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε ΠΑΟ και Άρσεναλ. Τι λέει για Βενγκέρ αλλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον είχε πει ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

Πριν από περίπου έξι χρόνια ο σπουδαίος Ζιλμπέρτο Σίλβα ήρθε στην Αθήνα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και το "Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε... Ρίο από 3.000 οπαδούς του “τριφυλλιού” που ζητωκραύγαζαν το όνομα του..

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"
INTIME SPORTS

Ο τεράστιος Ζιλμπέρτο Σίλβα φόρεσε για τρία χρόνια την πράσινη φανέλα και με την παρουσία του την τίμησε όσο λίγοι.

Ένα πρότυπο επαγγελματία τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κόσμησε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα..

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ευρισκόμενος στη δύση της καριέρας του όχι μόνο δεν ξεχνάει την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, αλλά συγκινεί μιλώντας αποκλειστικά στο Sport24.gr για την κοσμοθεωρία του που τον θέλει να ζει λιτά στη στη γειτονιά όπου μεγάλωσε κάνοντας πολλές θυσίες για να εκπληρώσει τα όνειρα του.

Ο πρώην αρχηγός της “σελεσάο” διέψευσε πως του έχει γίνει πρόταση από το “τριφύλλι” για να αναλάβει χρέη σκάουτ, ενώ όπως τόνισε δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να πανηγυρίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ στην πατρίδα του.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Άρσεναλ και τον Αρσεν Βενγκέρ ενώ εξηγεί γιατί παραμένει σεμνός παρά την φήμη και τα οικονομικά οφέλη που αποκόμισε μέσα από την καριέρα του.

"Το σημαντικότερο βήμα στην καριέρα μου είναι η Άρσεναλ. Εκεί γαλουχήθηκα ως παίκτης. Εκεί έγινα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ζυμώθηκα μέσα στους μεγάλους αγώνες, στους μεγάλους αντιπάλους ατομικά και ομαδικά. Χρωστάω πολλά στην Άρσεναλ, χωρίς να θέλω να αδικήσω την Ατλέτικο Μινέιρο και τον Παναθηναϊκό", είναι τα πρώτα λόγια του σπουδαίου Ζιλμπέρτο Σίλβα στο Sport24.gr.

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"
INTIME SPORTS

Ο 37χρονος σουπερ σταρ εκπλήσσει, αναφέροντας πως ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε Μουντιάλ, ενώ θυμάται κάποιους από τους πρώην συμπαίκτες του.

" Στον Παναθηναϊκό δεν θα ξεχάσω την αγάπη του κόσμου. Και όχι μόνο αυτό. Εκείνη η χρονιά ήταν σούπερ, είχα την τύχη να παίξω με εκπληκτικούς επαγγελματίες όπως ο Νίνης, ο Σαριέγκι, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης.

Αλλά για να είμαι ειλικρινής, ο Παναθηναϊκος που έδωσε την ευκαιρία να πάω στο Μουντιάλ με την Εθνική μου. Και όχι με οποιαδήποτε Εθνική, με την Βραζιλία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εμένα και για τον σύλλογο".

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ξεκαθαρίζει πως δεν του έχει γίνει κάποια πρόταση από την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

"Όχι μέχρι τώρα δεν έχω λάβει καμία πρόταση να αναλάβω κάποιον ρόλο στην ομάδα".

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"

Αναμφίβολα ένας από τους προπονητές που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στην καριέρα του ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ.

"Ο Βενγκέρ είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Πάνω από όλα είναι δίκαιος και αυτό είναι η βάση μιας ομάδας που έχει συνέχεια τόσα χρόνια.

Έχει και τις εντάσεις του δεν είναι πάντα ήρεμος όπως φαίνεται στην τηλεόραση, αλλά είναι ένας άνθρωπος που τονίζει ότι τα αποτελέσματα δικαιώνουν ή όχι κάποιον. Και η δουλειά του φαίνεται από τα αποτελέσματα”.

Ο Βραζιλιάνος άσος παραδέχεται πως πλέον δεν παρακολουθεί τα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Δεν μαθαίνω πολλά νέα για το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί οι πληροφορίες που έρχονται εδώ στην Βραζιλία για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας είναι πολύ λίγες".

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"

Κεφάλαιο Μουντιάλ: Ο Ζιλμπέρτο είναι ένας ακόμη Βραζιλιάνος που πιστεύει στη δυναμική του συγκροτήματος του Σκολάρι.

“Φαβορί είναι σίγουρα η Βραζιλία γιατί παίζει εντός έδρας, αλλά δεν παίζει μόνη της είναι και οι παραδοσιακές δυνάμεις του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως η Αργεντινή, η Ισπανία η Γερμανία, ενδεχομένως η Γαλλία και η Ιταλία".

Ως πρώην αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας η γνώμη του ασφαλώς και έχει μεγάλη βαρύτητα. Υπάρχει πίεση;

"Δεν θα έλεγα πως είναι πίεση. Εγώ και στα προηγούμενα Μουντιάλ το ίδιο ένιωθα. Απλά σαν πίεση το εκλαμβάνετε εσείς επειδή τώρα ασχολείστε περισσότερο με την Βραζιλία λόγω του ότι εδώ διεξάγεται το Μουντιάλ.

Πράγματι, υπήρξα αρχηγός και είναι μεγάλη ευθύνη. Εγώ σαν ευθύνη το εκλαμβάνω. Δεν είσαι αρχηγός σε μία ομάδα, που όμως ακόμα και εκεί έχεις ευθύνη γιατί κάποιος σε πληρώνει και περιμένει από εσένα να κάνεις το καθήκον σου.

Στην προκειμένη περίπτωση εκπροσωπείς ένα έθνος. Μία χώρα που περιμένει από σένα το αυτονόητο. Ευθύνη και τιμή".

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"
INTIME SPORTS

Το ενδεχόμενο να σηκώσει ο Λιονέλ Μέσι το βαρύτιμο τρόπαιο στη Βραζιλία είναι κάτι που απεύχεται και δεν το κρύβει ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

"Σίγουρα γράφονται τέτοια κάθε μέρα. Μην το πάρει ο Μέσι μέσα στο 'Μαρακανά'. Μην πάθουμε το ίδιο όπως με την Ουρουγουάη. Και εγώ προσωπικά αν με ρωτήσεις θα σου πω σαν οπαδός της Σελεσάο, το αυτονόητο, δεν γουστάρω (θέλω) να το πάρει ο Μέσι μέσα στην Βραζιλία. Ξεκάθαρα".

Ο Ζιλμπερτο υποστηρίζει πως ποδοσφαιριστές όπως οι Λούκας Λέιβα και Κακά θα μπορούσαν να έχουν θέση στο ρόστερ της Βραζιλίας.

"Ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι αυτός που κάνει τις επιλογές και εν τέλει αυτός που κρίνεται γι αυτές. Και εγώ μπορώ να κάνω επιλογές από το τηλέφωνο αλλά αν δεν πάει καλά η ομάδα δεν θα έχω και κανένα αντίκτυπο.

Αν θες την γνώμη μου ο Κακά θα μπορούσε να προσφέρει με την εμπειρία του, και αδικία είναι επίσης και για τον Λούκας Λέιβα που έκανε μία εκπληκτική χρονιά".

Ο σπουδαίος αμυντικός μέσος κατέθεσε την άποψη του και για την εθνική Ελλάδας.

"Η Ελλάδα το γνωρίζω είναι σε έναν ισορροπημένο όμιλο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα τουρνουά.

Μικρής διάρκειας και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό εκτός από την ποιότητα, από τις συγκυρίες και από την φόρμα. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει πιθανότητες να περάσει τον όμιλο".

Ζιλμπέρτο στο Sport24.gr: "Δεν γουστάρω να το σηκώσει ο Μέσι στη Βραζιλία"
INTIME SPORTS

Στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν παίρνει θέση.

"Είναι δύσκολο να πάρεις θέση ανάμεσα στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο. Εγώ προσωπικά δεν θα πάρω. Όχι γιατί φοβάμαι αλλά γιατί δεν ξέρω".

Ποιον ποδοσφαιριστής όμως θεωρεί διάδοχο του;

"Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην θέση μου σήμερα, οπότε είναι δύσκολο να ξεχωρίσω, άσε που το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς. Θα έλεγα σαν διάδοχό μου τον Λουίζ Γκουστάβο. Μοιάζει πολύ το στυλ που παίζει με το δικό μου".

firo 
Fu§ball  :  22.06.2006
International, Nationalmannschaft,     
WM 2006, Weltmeisterschaft 2006, FIFA World Cup 2006,
JPN-BRA, Japan - Brasilien  1:4
Einzelaktion GILBERTO SILVA, Brasilien
copyright by firo sportphoto:
Pfefferackerstr. 2aÊ
45894 Gelsenkirchen
www.firosportphoto.de
mail@firosportphoto.de
(Volksbank Bochum-Witten)
BLZ.: 430 601 29
Kt. Nr.: 341 117 100
Tel:Ê 0209 - 9304402
Fax:Ê 0209 - 9304443
firo Fu§ball : 22.06.2006 International, Nationalmannschaft, WM 2006, Weltmeisterschaft 2006, FIFA World Cup 2006, JPN-BRA, Japan - Brasilien 1:4 Einzelaktion GILBERTO SILVA, Brasilien copyright by firo sportphoto: Pfefferackerstr. 2aÊ 45894 Gelsenkirchen www.firosportphoto.de [email protected] (Volksbank Bochum-Witten) BLZ.: 430 601 29 Kt. Nr.: 341 117 100 Tel:Ê 0209 - 9304402 Fax:Ê 0209 - 9304443 FIRO

Η βία στα γήπεδα αποτελεί γάγγραινα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος το διαπίστωσε ιδίοις όμμασι στην τριετή καριέρα του στη χώρα μας.

"Η βία στην Ελλάδα είναι όπως στην Βραζιλία. Και οι λόγοι που υπάρχει οι ίδιοι. Δεν δουλεύουμε όλοι μαζί. Και περνάμε και στα παιδιά μας αυτή την νοοτροπία. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Και έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει βία".

Μεγάλη μερίδα των Βραζιλιάνων πολιτών αντιτίθενται στην διεξαγωγή του Μουντιάλ στη “χώρα του καφέ”.

"Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα. Αλλά τώρα έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για μένα, αυτή είναι η βιτρίνα της χώρας μου τώρα και αν πλασαριστεί καλά θα έχει περισσότερα οφέλη.

Είναι αδόκιμο να αμαυρώσουμε αυτή την βιτρίνα τώρα με διαδηλώσεις όταν θα την βλέπει όλος ο πλανήτης".

Επιμύθιο της συνέντευξης, η φιλοσοφία ζωής με την οποία πορεύεται ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος, Ζιλμπέρτο Σίλβα.

"Γεννήθηκα πολύ φτωχός. Και οι γονείς μου δούλευαν μέρα νύχτα. Μερικές φορές δεν τους έβλεπα επειδή δούλευαν.

Σήμερα εγώ μπορεί να μου περισσεύουν κάποια χρήματα, αλλά ζω ανάμεσα σε φτωχούς ανθρώπους. Πριν από 30 χρόνια ήμουν στην κατάστασή τους δεν μπορώ να το ξεχάσω, αυτός είναι ο χαρακτήρας μου να τους βοηθάω όπως μπορώ".

Δείτε μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του Ζιλμπέρτο Σϊλβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ