ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαφτίστηκε με τέσσερα ονόματα Γάλλων σούπερ σταρ!

Βαφτίστηκε με τέσσερα ονόματα Γάλλων σούπερ σταρ!

Η τρέλα μετακόμισε στη Βραζιλία. Διαβάστε την ιστορία ενός σούπερ οπαδού ο οποίος βάφτισε το γιο του με το όνομα... Ζινεντίν Γιαζίντ Ζιντάν Τιερί Ανρί Μπαρτέζ Ερίκ Φελίπε!

Είναι δυνατόν ένα μικρό παιδί από τη Βραζιλία να έχει οκτώ ονόματα εκ των οποίων τα επτά από αυτά να έχουν σχέση με Γάλλους ποδοσφαιριστές;

Και όμως είναι! Ο λόγος για τον 7χρονο Βραζιλιάνο Ζινεντίν Γιαζίντ Ζιντάν Τιερί Ανρί Μπαρτέζ Ερίκ Φελίπε, "μικρό Ζιντάν" όπως τον ξέρουν οι φίλοι του, ο οποίος απέκτησε αυτό το όνομα... σιδηρόδρομο εξαιτίας του πάθους του πατέρα με το ποδόσφαιρο.

Αν και η Βραζιλία αποκλείστηκε το 2006 στα προημιτελικά του Μουντιάλ από τη Γαλλία, ο Πετρούσιο Σάντος αποφάσισε να τιμήσει τρεις από τους σταρ εκείνης της ομάδας των "τρικολόρ", Ζιντάν, Μπαρτέζ και Ανρί, δίνοντας τα ονόματά τους στο αγόρι του!

Επιπλέον πρόσθεσε το Ερίκ ως τιμή στον παλιό άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, ενώ το Φελίπε που προστέθηκε στο τέλος ήταν προς χάρη του Βραζιλιάνου τεχνικού, Λουίς Φελίπε Σκολάρι!

Βαφτίστηκε με τέσσερα ονόματα Γάλλων σούπερ σταρ!

Σίλβα Σάντος είναι το τελευταίο όνομα της οικογένειας, με το 7χρονο παιδί να παραδέχεται ωστόσο πως δυσκολεύεται πάρα πολύ να πει όλο το όνομά του. "Δεν μου αρέσει το όνομά μου, θα μου άρεσε να με λένε Λουίζ Γκουστάβο", δηλώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στους λόγους που ο (έμπορος στο επάγγελμα) Πετρούσιο Σάντος,, προχώρησε σε αυτή την ακραία επιλογή, εξήγησε με δηλώσεις του στον βραζιλιάνικο Τύπο:

"Ερωτεύτηκα τους Γάλλους αρκετά χρόνια πριν μετά από ένα ταξίδι στη Γαλλία οπου ζουν οι κόρες μου. Με κέρδισε η φιλικότητά αυτού του λαού και αποφάσισα έτσι να μάθω τη γλώσσα για να μπορώ να μιλάω χωρίς να εμφανιστώ γελοίος σε περίπτωση που επέστρεφα".

Σημειώνεται πως το σπίτι του είναι το μοναδικό στη χώρα που έχει μία γαλλική σημαία στην κήπο δίπλα σε αυτή της Βραζιλίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ