ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καραγκούνης: "Πρωταρχικός μας στόχος η πρόκριση στους 16"

Καραγκούνης: "Πρωταρχικός μας στόχος η πρόκριση στους 16"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για την κλήρωση που έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντίπαλο με τις Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού και τόνισε πως η Ελλάδα έπεσε σε έναν ισορροπημένο όμιλο όπου κάθε ομάδες μπορεί να κόψει βαθμούς και αυτό μπορεί να είναι κάτι θετικό για την Εθνική Ελλάδος.

Το όνειρο του Γιώργου Καραγκούνη, να αγωνιστεί κόντρα στην Βραζιλία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, δεν έγινε πραγματικότητα μετά την κλήρωση της Παρασκευής.

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε σε έναν όμιλο με αντιπάλους την Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία και ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας με δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση υποστήριξε πως η Εθνική έχει ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στους 16 και εξέφρασε την πίστη του σε αυτό.

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καργακούνης είπε:

"Πάντα είναι ωραίες οι κληρώσεις από τη στιγμή που μετέχεις σε αυτές. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες σε ένα Μουντιάλ και πάντα θα παίξει με τους καλύτερους. Στον δικό μας όμιλο η Κολομβία για να είναι στο πρώτο γκρουπ σημαίνει ότι είναι πάρα πολυ καλή ομάδα, έχει κερδίσει μεγάλες ομάδες στα τελευταία της παιχνίδια.

Βέβαια και εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Αυτό που βλέπω και έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να παίξουμε με όλες τις ομάδες και να κόψουμε βαθμούς. Κάτι που μπορεί να είναι και πολύ καλό στο τέλος. Να περάσεις και με λιγότερους πόντους από ότι θα χρειαζόσουν σε έναν άλλο όμιλο.

Για μένα θεωρώ ότι είναι ένας ισορροπημένος όμιλος. Το θέμα είναι πως θα είσαι εκείνη την περίοδο, σωματικά, ψυχολογικά για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις εκείνη τη στιγμή. Η Ελλάδα θεωρώ ότι έχει τα φόντα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας, όλα τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει τα τελευταία χρόνια και στην προκριματική φάση με κάνουν να αισιοδοξώ για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Να είμαστε σε καλή κατάσταση. Είναι ένας όμιλος με πολλές καλές ομάδες και όλοι είναι ικανοί να κόψουν βαθμούς ο ένας από τον άλλο. Πάντα μιλώντας σε θεωρητικό επίπεδο γιατί όλα θα κριθούν στο γήπεδο".

Σε ερώτηση για το αν ένας συνδυασμός της τακτικής των Ρεχάγκελ-Σάντος μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ακόμα ψηλότερα υποστήριξε;
" Θεωρώ ότι η δομή της ομάδας δεν έχει αλλάξει και το σκεπτικό πάντα η ομάδα να είναι ανταγωνιστική με πρώτο και κύριο στόχο η ομάδα να μην δέχεται γκολ. Μπορεί με τον κ. Ρεχάγκελ να παίζαμε με λίμπερο και τώρα με ζώνη πίσω αλλά τα χαρακτηριστικά της ομάδες δεν έχουν αλλάξει. Και γιατί να αλλάξουν αφού μας δίνουν μεγάλες νίκες και προκρίσεις. Έχουμε το κύρος και την προσωπικότητα να ζητάμε κάτι παραπάνω. Γιατί όχι μια πρόκριση στους 16. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση παρότι ο όμιλος μου φαίνεται πιο δύσκολος από του 2010".

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Ελλάδα στο Μουντιάλ;
"
Όπως είπα και προηγουμένως ο στόχος είναι η πρόκριση στους 16. Στο Μουντιάλ στη Νότια Αφρική κάναμε την πρώτη μας νίκη τώρα θέλουμε την πρόκριση. Ξέρετε τι θα δείτε από την ομάδα, θα είμαστε σκληροτράχηλοι όπως πάντα. Δεν είναι εύκολο το να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ και ο πρώτος στόχος μας παραμένει να περάσουμε στην επόμενη φάση, το κάτι παραπάνω από την πρόκριση μας στο Μουντιάλ".

Τι κατάσταση επικρατεί στην Φούλαμ τώρα που άλλαξαν τα πράγματα και όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής σου αλλά και τα όσα γράφτηκαν για ενδεχόμενη επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό;
"Στην ομάδα φέτος άλλαξαν μερικά πράγματα, ήρθε ο καινούριος πρόεδρος και έκανε κάποιες μεταγραφές. Τώρα άλλαξε και ο προπονητής. Πιστεύω όμως ότι θα έχω τον χρόνο συμμετοχής που πρέπει. Το απολαμβάνω πραγματικά να παίζω στην Πρέμιερ Λιγκ και συνιστώ σε κάθε Έλληνα αν του δοθεί η ευκαιρία να έρθει στην Αγγλία να αγωνιστεί. Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και δεν εξαρτάται από μένα αυτό".

Πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό;
"Το πρώτο παιχνίδι σε μια μεγάλη διοργάνωση πάντα είναι σημαντικό και ιδιαίτερο. Δείχνει τι θα κάνεις στη συνέχεια της διοργάνωσης και το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας του Μουντιάλ".

Θα αγωνιστείτε στην Βραζιλία, σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι το πας, πόσο σας εξιτάρει το γεγονός αυτό;
"Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει ποδόσφαιρο εκεί. Από μικρός που ήμουν έβλεπα την Εθνική Βραζιλίας ήθελα να παίξω εκεί. Εμάς μας ενδιαφέρει να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θα μας δώσει την πρόκριση. Είτε αυτό είναι με άμυνα ή με επίθεση δεν μας ενδιαφέρει.

Μακάρι να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ερχόμαστε από το πρωτάθλημα το Ελληνικό και τόσα προβλήματα που έχουμε στην χώρα μας και αυτό δεν είναι καλό. Παρά το γεγονός ότι η Εθνική μας έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο και έχει συμπεριληφθεί τα τελευταία δέκα χρόνια στις κορυφαίες δέκα ομάδες της Ευρώπης".

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ υποστήριξε:

"Όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα όσοι έχουμε συμμετάσχει σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, όπως το Μουντιάλ 2014, ξέρουμε καλά ότι η ευκολία ή η δυσκολία των κληρώσεων καθορίζεται από την ίδια την ομάδα. Αυτό που έχει σημασία μετά τη σημερινή κλήρωση είναι αν οι διεθνείς θα είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όταν έρθει η ώρα των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γι’ αυτό, όμως, να μην αμφιβάλει κανείς. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όπως αρμόζει στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής Ομάδας. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία μας και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας με όλες μας τις δυνάμεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ