ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποθέωση και υπερηφάνεια

Αποθέωση και υπερηφάνεια

Πολλοί φίλοι της Αργεντινής αποθέωσαν την αποστολή της εθνικής ομάδας κατά την επιστροφής στα πάτρια εδάφη μετά το φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου (video-photos).

Τι και αν δεν κατάφερε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη με το "Άγιο Δισκοπότηρο". Αυτός ήταν ο στόχος, αυτό ήταν το μεγάλο όνειρο και γι' αυτό ζούσε μια ολόκληρη χώρα, που γεύτηκε το πικρό ποτήρι της ήττας στο μεγάλο τελικό το βράδυ της Κυριακής (13/7).

Η σχέση όμως των Αργεντινών με την εθνική τους ομάδα ξεπερνάει αποτελέσματα, πρωτιές και Κούπες. Είναι μια σχέση ιερή, σχέση πάθους και λατρείας. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί καθόλου εντύπωση το γεγονός πως οι παίκτες της "αλμπισελέστε" έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής στο Μπουένος Άιρες μια ημέρα μετά τη μεγάλη μάχη με την Γερμανία στο Μαρακανά.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Εσέισα, που αποτελεί επαρχία της πρωτεύουσας της χώρας, ώστε να δει από κοντά τον Λιονέλ Μέσι και τα μέλη της αποστολής. Άπαντες ξέρουν πως η ομάδα έδωσε τα πάντα, έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά εντέλει δεν πέτυχε τον τελικό στόχο, που δεν ήταν άλλος από το τρόπαιο.

Αποθέωση και υπερηφάνεια

Όλοι έβαλαν στην... άκρη την πίκρα, την απογοήτευση, τα δάκρυα και έδειξαν την αγάπη τους για όσους τίμησαν το εθνόσημο και έφεραν την Αργεντινή για πρώτη φορά σε έναν τελικό έπειτα από 24 χρόνια.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή στα πάτρια εδάφη έγραφε το σλόγκαν "Ευχαριστούμε Αργεντινή", τα χρώματα ήταν τα παραδοσιακά της χώρας, ενώ υπάρχουν και οι φιγούρες των Λιονέλ Μέσι, Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Σέρχιο Αγκουέρο.

Αποθέωση και υπερηφάνεια

Οι παίκτες ευχαρίστησαν τον κόσμο για την συμπαράστασή του και την αγάπη του, ενώ οι φίλοι της ομάδας εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους για όλους όσους προσπάθησαν να φέρουν την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου έπειτα από 28 χρόνια!

Αν μη τι άλλο, ήταν ζεστό το κλίμα στην επιστροφή και όλοι βλέπουν την "επόμενη μέρα" παρά την απογοήτευση για την απώλεια του τροπαίου στην παράταση χάρη στο γκολ του Μάριο Γκέτσε στο 113'.

Αποθέωση και υπερηφάνεια
Αποθέωση και υπερηφάνεια
Αποθέωση και υπερηφάνεια

Δείτε και σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ