ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Νικαράγουα πήγε Μουντιάλ!

Η Νικαράγουα πήγε Μουντιάλ!

Η Νικαράγουα δεν έχει καταφέρει να περάσει ποτέ σε τελική φάση του Μουντιάλ,ωστόσο θεωρεί ότι το έκανε μέσω ενός Κοσταρικανού σε αυτό που διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η εθνική ομάδα της Νικαράγουας δεν έχει καταφέρει ποτέ να δώσει το παρών σε κάποιο Μουντιάλ, ούτε φυσικά και σε αυτό της Βραζιλίας με τους κατοίκους της να θεωρούν ότι ο Όσκαρ Ντουάρτε που αγωνίστηκε με την Κόστα Ρίκα ότι ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που εκπροσώπησε ποτέ τη χώρα στη διοργάνωση και να τον υποδέχονται αναλόγως.

Ο αμυντικός Όσκαρ Ντουάρτε γεννήθηκε το 1989 στην Καταρίνα της Νικαράγουα, αλλά πολιτογραφήθηκε Κοσταρικανός και εκπροσώπησε τους "τικος" στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η κάτοικοι όμως της χώρας στην οποία γεννήθηκε θεωρούν ότι είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που εκπροσώπησε τη χώρα σε Μουντιάλ και τον υποδέχτηκαν με ανάλογες τιμές κατά την άφιξή του στη χώρα.

"Μέσα στην καρδιά μου υπάρχει ένα κομμάτι από την Νικαράγουα. Η Κόστα Ρίκα μου έδωσε τα πάντα, αλλά γεννήθηκα στη Νικαράγουα και είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτό. Ελπίζω με αυτό τον τρόπο να ξεχαστούν για λίγο οι διπλωματικές διαφορές των δύο χωρών.", δήλωσε μετά την απίστευτη υποδοχή που γνώρισε στο αεροδρόμιο της Καταρίνα.

Ο Όσκαρ Ντουάρτε σκόραρε στο παιχνίδι της πρεμιέρας εναντίον της Ουρουγουάης και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας, Δείτε το βίντεο με την υποδοχή του από τους κατοίκους της Νικαράγουας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ