Ινφαντίνο για το Μουντιάλ στο Κατάρ: "Θα είναι συναρπαστικό, φανταστικό και υπέροχο"

Το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία εκτιμά πως θα είναι αυτό του 2022 στο Κατάρ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Σε συνέντευξή του στο beIN Sports, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζάνι Ινφαντίνο, ανέφερε μεταξύ άλλων για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 πως "θα είναι ένα συναρπαστικό, απλά φανταστικό και υπέροχο. Είμαστε η FIFA και πάντα ζητάμε το καλύτερο, αυτό σημαίνει ότι κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να είναι το καλύτερο που έχει γίνει, όπως συνέβη και στην Ρωσία και όλα δείχνουν ότι και αυτό που θα ακολουθήσει στο Κατάρ θα είναι ένα αξέχαστο γεγονός".

Το Κατάρ, το οποίο εκτείνεται μόνο 180 χιλιόμετρα από το ένα άκρο στο άλλο, είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε προηγούμενο οικοδεσπότη με μικρή αθλητική παράδοση και πληθυσμό μόλις 2.5 εκατομμυρίων κατοίκων.

"Θα είναι πολύ συμπαγές, όλα τα γήπεδα δεν απέχουν περισσότερο από μία ώρα το ένα από το άλλο, φιλοξενείται από μια χώρα που έχει όλη την υποδομή έτοιμη να καλωσορίσει τον κόσμο", δήλωσε ο Ινφαντίνο.

Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ακριβώς σε 4 χρόνια (21/11/2022), προκειμένου να αποφευχθούν οι καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως "οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι εξίσου εξαιρετικές. Μεταξύ 15 και 25 βαθμών Κελσίου στη Ντόχα και αυτές είναι οι ιδανικότερες για ένα τέτοιο γεγονός".

Ο έντονος ρυθμός κατασκευής οδήγησε σε ισχυρισμούς περί εκμετάλλευσης των μεταναστών εργαζομένων που οικοδομούν τις νέες εγκαταστάσεις. Ο Ινφαντίνο, τόνισε με έμφαση, όπως έκανε αρκετές φορές στο παρελθόν, ότι το πρόβλημα δεν θα είχε φανεί χωρίς να υπήρχε στη μέση το Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Αυτό το Μουντιάλ θα αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά. Από την κοινωνική του πλευρά, είχε πολύ σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή. Όταν σκέφτεστε όλες τις συζητήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευημερία των εργαζομένων, χωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτές οι συζητήσεις δεν θα είχαν συμβεί και οι βελτιώσεις που συνέβησαν δεν θα είχαν συμβεί, επίσης".

Ο Ινφαντίνο, ο οποίος δεν ερωτήθηκε για τις προτάσεις που υπάρχουν για αύξηση του τουρνουά από 32 σε 48 ομάδες, πρόσθεσε ότι ορισμένα στάδια θα καταληφθούν και θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες μετά τη διοργάνωση.

"Αυτό είναι όντως ένα βιώσιμο Παγκόσμιο Κύπελλο με όμορφα γήπεδα, όμορφους χώρους και αυτή είναι η πρώτη φορά που θα αποσυναρμολογηθούν και θα μεταφερθούν 170.000 θέσεις στις χώρες που τις χρειάζονται, στην Αφρική και την Ασία», υποστήριξε. Θα αναδείξει τον αραβικό κόσμο με θετικό τρόπο και ο κόσμος θα εκπλαγεί".

AP Photo/Fernando Vergara

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γλώσσα, μαθηματικά, Αντετοκούνμπο: Βάλτε τον Γιάννη στα σχολεία

Μερικές σκέψεις μετά τη βράβευσή του Έλληνα μπασκετμπολίστα ως πολυτιμότερου παίκτη του NBA.

Το μεγάλο σκάνδαλο της Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου και Πρωινού κάθε χρόνο πιστό στο ραντεβού του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ