ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ετοιμάζει πρόταση διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 η Αγγλία

The World Cup trophy is on display prior to the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
The World Cup trophy is on display prior to the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση υποψηφιότητας για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030.

Τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 επιθυμεί να φιλοξενήσει η Αγγλία, σύμφωνα με το Sky Sports. Μάλιστα, η ομοσπονδία της χώρας φέρεται έτοιμη να καταθέσει υποψηφιότητα.

"Τον Δ.Σ της ομοσπονδίας συμφώνησε να μελετήσει την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο δεν θα ληφθεί απόφαση πριν το 2019", υποστήριξε ο πρόεδρος της FA, Κρεγκ Κλαρκ.

Ήδη, υπάρχει μια υποψηφιότητα. Κοινή, μάλιστα. Την έχουν καταθέσει οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των Αργεντινής, Παραγουάης κι Ουρουγουάης. Υπενθυμίζεται ότι το Μουντιάλ 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου), ενώ αυτό του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Η μοναδική φορά που διοργανώθηκε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αγγλία ήταν το 1966. Ήταν και η μοναδική που τα "τρία λιοντάρια" κατέκτησαν το τρόπαιο.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ