Εντυπωσιακές εικόνες από την Ρωσία

Νόβγκοροντ

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2018 και μέχρι στιγμής οι εικόνες από τα στάδια που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση είναι το λιγότερο εντυπωσιακές.

Μπορεί η Αγγλία να έμεινε στα κρύα του λουτρού, καθώς όλοι πίστευαν πως εκείνη θα διοργάνωνε το Μουντιάλ το 2018, όμως τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από την Ρωσία είναι βέβαιο πως δικαιολογούν την απόφαση της FIFA να της παραδώσει την σκυτάλη.

Δεκαέξι στάδια θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια της τελικής φάσης του Μουντιάλ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ας τα δούμε ένα προς ένα...

 

1) STADIUM MOSCOW REGION

 

 

Θα βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Μόσχας και θα πρόκειται για ένα στάδο χωρητικότητας 44.257 θέσεων. Εντυπωσιακό όπως βλέπετε...

 

2) YAROSLAVL STADIUM

 

 

Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης της Μόσχας σε βιομηχανική περιοχή, το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 44,042 θέσεις.

 

3) LUZHNIKI STADIUM

 

 

Χτισμένο το 1956 το στάδιο βρίσκεται και αυτό στη Μόσχα, όμως θα ανανεωθεί αρκετά. Ήδη έχει πέντε αστέρια, όμως οι Ρώσοι έχουν σκοπό να ανεβάσουν τη χωρητικότητα του στις 89.318 θέσεις.

 

4) DYNAMO STADIUM

 

 

Με χωρητικότητα 44,920 θέσεων το Dynamo Stadium θα θυμίζει εκείνο του 1920. Βρίσκεται έξι χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Μόσχας.

 

5) SPARTAK STADIUM

 

 

Γήπεδο της Σπαρτάκ η οποία έχει ιστορία 75 χρόνων! Χωράει 46.990 θεατές και βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

 

6) NEW STADIUM

 

 

Φεύγουμε από την Μόσχα και πάμε στην Αγία Πετρούπολη με πληθυσμό 4.5 εκ ανθρώπων. Το νέο στάδιο θα φιλοξενεί την Ζενίτ και θα μοιάζει με διαστημόπλοιο! Χωρητικότητα 62.000 θέσεις.

 

7) STADIUM KALININGRAD

 

 

Κοντά στην Βαλτική και ανάμεσα στις Πολωνία και Λιθουανία, το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 45.015 θέσεων και θα περιβάλλεται από τον ποταμό Πρελόγκια. Θυμίζει αστέρι...

 

8) NAME TBA

 

 

Το νέο γήπεδο θα χτιστεί κοντά σε πανεπιστήμια και θα χωράει 45,015 θεατές. Μετά το Μουντιάλ θα το χρησιμοποιεί η ομάδα της Ρουμπίν Καζάν. Και αυτό δίπλα σε ποταμό.

 

9) STADIUM NIZHNY NOVGOROD

 

 

Το νέο γήπεδο θα χτιστεί σε μία από τις 100 ιστορικότες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με την unesco. Θα χωράει 44,899 θεατές.

 

10) STADIUM SAMARA

 

 

 

Σίγουρα δεν είναι αφιερωμένο στον Έλληνα επιθετικό της Σέλτικ, ο οποίος θα εύχεται στο μέλλον να παίξει εκεί στο Μουντιάλ. Χωράει 44,918 θέσεις και θυμίζει αρκετά βάρκα. Εντυπωσιακό...

 

11) STADIUM VOLGOGRAD

 

 

Ιστορικό μέρος λόγω των μαχών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου θα έχει χωρητικότητα  45,015 θεατών. Βρίσκεται σε μία βιομηχανική περιοχή δίπλα από ποταμό.

 

12) STADIUM SARANSK

 

 

Στα τέλη του 2012 θα είναι έτοιμο όμως δεν θα φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου, παρά μόνο αθλητικές δραστηριότητες. Πριν το Μουντιάλ θα διαμορφωθεί και θα χωράει 45,000 θεατές σε μία πόλη 300.000 κατοίκων. 

 

13) STADIUM KRASNODAR

 

 

Πολύ εντυπωσιακό στάδιο που θυμίσει αρκετά τις κορυφές βουνών στην περιοχή. Θα χωράει 50,015 ανθρώπους και θα αποτελεί έδρα τριών ομάδων στο μέλλον.

 

14) STADIUM SOCHI

 

 

Στο ίδιο στάδιο θα φιλοξενηθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες το 2014 και όπως βλέπετε είναι ένα φανταστικό γήπεδο. Οι Ρώσοι μιλάνε για απίστευτη ακουστική και μοναδική εμπειρία για να παρακολουθήσεις αγώνες.  Χωρητικότητα 47,659 θεατές.

 

15) STADIUM YEKATERINBURG

 

 

Κοντά στα σύνορα με την Ασία, το Στάδιο θα έχει πολλά στοιχεία των γειτόνων σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρωσίας. Θα χωράει 44,130 θεατές και η εμφάνιση του θα θυμίζει το χρώμα των βουνών.

 

16) STADIUM YAROSLAVL

 

 

250 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα το νέο στάδιο θα έχει χωρητικότητα 44,042 θεατών και θα βρίσκεται σε μία από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές στον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS