THE SPORTS ECONOMIST

Μπρόρσον: Από την απόρριψη του Άρη στην διερεύνηση (και μόνο) της ΑΕΚ

Ο Φραντς Μπρόρσον με τη φανέλα της Μάλμε
Ο Φραντς Μπρόρσον με τη φανέλα της Μάλμε LUDVIG THUNMAN/BILDBYRAN/ZUMA

Μετά την ατελέσφορη καλοκαιρινή προσπάθεια του Αρη να δελεάσει τον Φραντς Μπρόρσον, η ΑΕΚ τσεκάρει προθέσεις και στάτους του Σουηδού στόπερ. Το SPORT24 αναλύει το τι προηγήθηκε με τους "κίτρινους" και το τι έχει γίνει ως τώρα με την Ενωση και τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό.

Δεν λέει να λείψει από την ποδοσφαιρική καθημερινότητά μας ο Φραντς Μπρόρσον. Ο Σουηδός στόπερ της Μάλμε απασχόλησε σημαντικό χρονικό διάστημα του καλοκαιριού την ειδησεογραφία του Αρη και πλέον φέρεται να έχει εξεταστεί και από την ΑΕΚ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ξεκινώντας από τα πρώτα ώστε να καταλήξουμε στα… φρέσκα, σκιαγραφώντας τα (ενδεχόμενα) μελλούμενα. Οι "κίτρινοι" το καλοκαίρι κινήθηκαν για την απόκτηση του 25χρονου στόπερ. Ο ίδιος είχε αποφασίσει με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου να αποχωρήσει από τη Μάλμε, αναζητώντας συνέχεια της καριέρας του εκτός Σουηδίας, ειδικά εφόσον το συμβόλαιο του με τους εκεί πρωταθλητές ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο ερχομός όμως στον Αρη δεν συμπεριλαμβάνονταν στις προτεραιότητές του, κάτι για το οποίο, έγκαιρα είχε ενημερώσει. Εξ ου άλλωστε και η στροφή των «κιτρίνων» σε πλείστες άλλες περιπτώσεις και στην τελική επιλογή του Μπράμπετς, όταν φάνηκε ακόμη και στην ύστατη απόπειρα τους πως ο Σουηδός εξακολουθούσε να μην είναι θετικός σε μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που και η Μάλμε ζητούσε αταλάντευτα περίπου 300.000 ευρώ για την αποδέσμευσή του (παρότι ήταν ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμούσε και να ενταχθεί στη νέα του ομάδα την Πρωτοχρονιά του 2022).

Από την στιγμή μάλιστα που η Μάλμε προκρίθηκε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μπρόρσον καταστάλαξε επιλέγοντας τελικά να παραμείνει στο ρόστερ της.

Προς το συμφέρον του άλλωστε κάτι τέτοιο, αφού με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, θα αύξανε το κασέ του είτε εμμένοντας στην απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς, είτε συναινώντας στην ήδη εκπεφρασμένη πρόθεση των πρωταθλητών Σουηδίας για επέκταση συμβολαίου με σαφώς καλύτερες απολαβές από τις 210.000 ευρώ που τώρα εισπράττει.

Η εμφάνιση της ΑΕΚ έγινε μετά το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, αφού πρώτα προηγήθηκε σχετικό scouting του Σουηδού στόπερ, χωρίς πάντως να υπάρχει καθολική έγκριση από το αρμόδιο μεταγραφικό επιτελείο. Όπως και να ‘χει πάντως, στις αρχές Σεπτεμβρίου (και μόνο τότε) έγινε μια σχετική πρώτη κρούση προς την πλευρά του Μπρόρσον.

Διερευνητική τελείως, πρακτικά ανεπίσημη και ουσιαστικά ιχνηλάτησης προθέσεων και αρχικών προϋποθέσεων σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση. Απάντηση υπήρξε, χωρίς όμως έκτοτε καμία περισσότερο λεπτομερέστερη συνέχεια της επικοινωνίας (παρότι ο δίαυλος υπάρχει).

Για τον Μπρόρσον η προοπτική της ΑΕΚ είναι δελεαστική (παρότι στο ρόστερ της υπάρχουν ήδη πέντε κεντρικοί αμυντικοί, οι τρεις εκ των οποίων αποκτήθηκαν μόλις το περασμένο καλοκαίρι), σε τελείως όμως θεωρητικό επίπεδο, αφού δεν έχει κάτι απτό ως τώρα στα χέρια του.

Όπως για παράδειγμα υπάρχει από τη Μάλμε, η οποία θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του, αλλά και από ομάδες της Γερμανίας, του Βελγίου και της Τουρκίας που ήδη έχουν ξεκαθαρίσει σαφέστερα το ενδιαφέρον τους στην πλευρά του Σουηδού αμυντικού, ο οποίος – το μόνο σίγουρο – έχοντας εξασφαλισμένη θέση βασικού στη Μάλμε, πέντε ακόμη παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ (απόψε το δεύτερο κόντρα στη Ζενίτ) δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο ούτε να βιάζεται και ούτε να πιέζεται.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ