PREMIER LEAGUE

Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3: Επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν γκολ  κόντρα στην Μπρέντφορντ | 19 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπρέντφορντ | 19 Ιανουαρίου 2022 @2022 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η προβληματική στον πρώτο μέρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάτησε γκάζι στο δεύτερο και επιβλήθηκε με 3-1 της Μπρέντφορντ, για να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια για την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στο νέο Champions League.

Το πάθημα στο Μπέρμιγχαμ έγινε μάθημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίγες ημέρες αφότου άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στην έδρα της Άστον Βίλα σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε 2-0 με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και έδειχνε να το έχει καθαρίσει, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ φρόντισε να μην την... ξαναπατήσει.

Απέναντι στην Μπρέντφορντ για την 17η αγωνιστική της Premier League οι κόκκινοι διάβολοι ήταν κάτι παραπάνω από αποτελεσματικοί στο δεύτερο μέρος και με τον Μπρούνο Φερνάντες να κρατάει την μπαγκέτα (δύο ασίστ) και τους Ελάνγκα, Γκρίνγουντ και Ράσφορντ να βρίσκουν δίχτυα, πήρε μία σχετικά άνετη νίκη με 3-1 που την κρατάει ζωντανή στη μάχη της 4ης θέσης και της εξόδου στο νέο Champions League.

Το ματς

Το πρώτο μέρος βρήκε την Μπρέντφορντ να έχει πολύ καλύτερη εικόνα, με τους παίκτες του Τόμας Φρανκ να έχουν ως καλύτερες στιγμές τα δύο τετ α τετ του Γένσεν με τον Ντε Χέα που ανέδειξαν νικητή τον Ισπανό κίπερ και την Γιουνάιτεντ να έχει μόνο ένα επικίνδυνο σουτ του Νταλότ στο 25ο λεπτό που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεσλ για να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα δίχως τελική εντός εστίας.

Όλα άλλαξαν όμως στην επιστροφή των δύο ομάδων στο χορτάρι, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές και να είναι απίστευτα αποτελεσματικοί, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα σε κάθε επικίνδυνη επίσκεψη τους στα καρέ των Λονδρέζων.

Τον χορό των τερμάτων άνοιξε ο Ελάνγκα στο 55', με τον Σουηδό φορ να πετάγεται στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά από σέντρα του Φρεντ και να στρώνει υποδειγματικά τη μπάλα μπροστά του με το πόδι, για να σκοράρει με εντυπωσιακή κεφαλιά.

Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν τη μπάλα ξεδιπλώνοντας ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Ρονάλντο να τροφοδοτεί τον Μπρούνο Φερνάντες με το στήθος και τον δεύτερο να οργώνει το γήπεδο, για να δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Γκρίνγουντ και να γράφει εκείνος το 2-0 με το 5ο φετινό του γκολ.

Η τριλογία των γκολ των κόκκινων διαβόλων ολοκληρώθηκε στο 77', όταν και πάλι ο Φερνάντες εφόρμησε προς την περιοχή της Μπρέντφορντ, για να δώσει αυτή τη φορά στον Ράσφορντ που ήταν δεξιά του και εκείνος να εκτελέσει με άπιαστο δεξί σουτ τον Λεσλ για το 3-0.

Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος απέναντι στην ορμητική και αποφασιστική Γιουνάιτεντ ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 85' με τον Τόνι, με το φινάλε να βρίσκει την ομάδα του Μάντσεστερ να σκοράρει και στο 11ο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος που δίνει και να διευρύνει σε 13 ματς το αήττητο σερί της στην Premier League σε αναμετρήσεις της στο Λονδίνο.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Λεσλ, Μπεκ, Γιάνσον, Πίνοκ, Ρέρσλεφ, Γιάνελτ (64' Μπαπτίστ), Νόργκαρντ, Γένσεν (67' Γουίσα), Κάνος (64' Χένρι), Εμπεουμό, Τόνι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελεφ, Βαράν, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ (84' Τόμιτς), Φρεντ, Γκρίνγουντ (71' Ράσφορντ), Φερνάντες, Ελάνγκα, Ρονάλντο (71' Μαγκουάιρ)

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ