PREMIER LEAGUE

Μπρέντφορντ - Λίβερπουλ 3-3: Απίστευτο παιχνίδι με έξι γκολ αλλά κανέναν νικητή

Μπράιαν Μπουεμό και Φαμπίνιο στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπρέντφορντ
Μπράιαν Μπουεμό και Φαμπίνιο στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπρέντφορντ © 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Η Μπρέντφορντ πήρε την ισοπαλία απ' τη Λίβερπουλ με 3-3 σ' ένα άκρως θεαματικό ματς με εναλλαγές στο σκορ και αγωνία έως και το φινάλε για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Ματσάρα έγινε ανάμεσα στην Μπρέντφορντ και τη Λίβερπουλ. Οι μέλισσες ήταν ιδιαίτερα μαχητικές και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία απ' τους Reds με σκορ το 3-3 για την 6η αγωνιστική της Premier League. Η Λίβερπουλ είναι πάντως μόνη πρώτη στο +1 απ' τη Μάντσεστερ Σίτι την οποία αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα (3/10, 18:30). Στους εννέα πόντους και στην 9η θέση η Μπρέντφορντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά από άποψη θεάματος. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Λίβερπουλ στο 7' με τον Σαλάχ να πλασάρει, έπειτα από πάσα του Ζότα, όμως ο Άγιερ έκοψε πάνω στη γραμμή σωτήρια. Σ' αυτό το σημείο η Μπρέντφορντ πήρε μπροστά. Στο 9' Τόνεϊ κινήθηκε στην πλάτη του Φαν Ντάικ, πήρε την κεφαλιά όμως ήταν άστοχος.

Στο 11ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Μπουεμό πλάσαρε και ο Μάτιπ έκοψε πάνω στην γραμμή σε μία παρόμοια φάση με αυτή των Reds. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 27ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ χαμηλά με κομπίνα, ο Κάνιος έκανε την πάσα απ' τα δεξιά στην περιοχή, δύο παίκτες δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, η άμυνα της Λίβερπουλ κοιτούσε χωρίς να αντιδράσει και ο Πίνοκ σκόραρε.

Η απάντηση της Λίβερπουλ βέβαια ήταν άμεση. Ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Ζότα βρέθηκε στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν απ' τη λήξη του πρώτου μέρους οι Reds είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζόουνς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Ζότα πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, όμως ο κίπερ της Μπρέντφορντ απέκρουσε.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ φρόντισε να έχει ξανά την πρωτοβουλία και δεν άργησε να κάνει την ανατροπή στο 54'. Ο Φαμπίνιο έκανε το γέμισμα, ο Σαλάχ βρέθηκε απέναντι απ' τον κίπερ της Μπρέντφορντ και πλάσαρε για το 1-2. Στην αρχή το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως με τη βοήθεια του VAR επικυρώθηκε.

Οι Reds επιχείρησαν να ελέγξουν, όμως στο 63' η Μπρέντφορντ έφερε πάλι την ισορροπία στο ματς. Ο Τζανέλτ χρειάστηκε δύο προσπάθειες με το κεφάλι για να σκοράρει, ενώ νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κάνιος.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά και απέκτησε ξανά προβάδισμα στο 67'. Ο Κέρτις Τζόουνς εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ έξω απ' την περιοχή και έγραψε το 2-3. Η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Μπρέντφορντ και άλλαξε ελαφρώς πορεία.

Η Λίβερπουλ θέλησε να ελέγξει και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλάχ στο 77', ο οποίος ήταν άστοχος από θέση τετ α τετ. Η Μπρέντφορντ παρέμενε επικίνδυνη, δεν το έβαλε κάτω, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα. Στο 82' έπειτα από σέντρα απ' τα δεξιά, ο Γουισά έκανε το κοντρόλ στην περιοχή, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν πεσμένος, έδειξε αδράνεια και ο παίκτης των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η αγωνία παρέμενε έως το φινάλε με τη Λίβερπουλ να κυνηγάει το γκολ για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και την Μπρέντφορντ να μην κλείνεται. Στο 90+3' Ο Ράγια ήταν σωτήριος για την ομάδα του, καθώς έπειτα από γύρισμα απ' τα αριστερά, λίγο έλειψε να μπει το αυτογκόλ με τον Μανέ να είναι στη φάση. Το ισόπαλο 3-3 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Μπρέντφορντ: Ράγια, Πίνοκ (43' Ζάνκα), Τζάνσον, Άγερ, Χένρι, Χάνετ, Νόργκαρντ (78' Γουίσα), Ονιέκα (68' Μπαπτίστ), Κάνιος, Τόνεϊ, Εμπουεμό

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς (68' Φιρμίνο), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Premier League

Τα highlights της αγωνιστικής

Λέστερ - Μπέρνλι 2-2

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2

Γουότφορντ - Νιούκαστλ 1-1

Έβερτον - Νόριτς 2-0

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2

Λέστερ - Μπέρνλι 2-2

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ