PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Τσέλσι 1-1: Ούτε τώρα νίκη για τους Λονδρέζους

Ο Άνταμ Γουέμπστερ σκοράρει με τη φανέλα της Μπράιτον κόντρα στην Τσέλσι σε ματς της Premier League | 18 Ιανουαρίου 2022
Ο Άνταμ Γουέμπστερ σκοράρει με τη φανέλα της Μπράιτον κόντρα στην Τσέλσι σε ματς της Premier League | 18 Ιανουαρίου 2022 @2022 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η αγωνιστική κρίση της Τσέλσι το τελευταίο διάστημα καλά κρατεί, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να αφήνει δύο ακόμα βαθμούς στην έδρα της Μπράιτον (1-1) και να μένει χωρίς νίκη για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος.

Η Μπράιτον δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ νίκη επί της Τσέλσι στα 14 συνολικά ραντεβού των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα όμως αν υπάρχει μία ομάδα που να έχει χαμογελάσει μετά από δύο φετινά ραντεβού τους είναι εκείνη του Γκρέιαμ Πότερ.

Και αυτό γιατί μετά το 1-1 που απέσπασαν στις 29 Δεκεμβρίου στο Στάμφορντ Μπριτζ, επανέλαβαν το βράδυ της Τρίτης (18/1) την επιτυχία τους και εντός έδρας, αφού έφεραν το ίδιο αποτέλεσμα με τους πρωταθλητές Ευρώπης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Premier League.

Στο ματς του Λονδίνου ήταν ο Ντάνι Γουέλμπεκ εκείνος που είχε πληγώσει τους μπλε σκοράροντας με εντυπωσιακή κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ενώ στο "Amex Stadium" οι γλάροι δεν είχαν για ήρωα έναν στράικερ αλλά έναν σέντερ μπακ.

Ο λόγος για τον Άνταμ Γουέμπστερ που εκτέλεσε με καρφωτή κεφαλιά τον Κέπα στο 60ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Μακ Άλιστερ, για να "ακυρώσει" το γκολ του Ζιγές στο 28ο λεπτό (είχε νικήσει με αριστερό σουτ εκτός περιοχής τον Σάντσεθ) και να κρατήσει τους Λονδρέζους μέσα στο κλίμα μουρμούρας και εσωστρέφειας που έχουν εγκλωβιστεί το τελευταίο 20ήμερο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι τρέχει πλέον ρεκόρ 4 σερί αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες και 1 ήττα), κάτι που έχει να συμβεί σε ομάδα του Τόμας Τούχελ από τον Οκτώβριο του 2016 όταν ήταν στον πάγκο της Ντόρτμουντ.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Γουέμπστερ, Μπερν, Λάμπτεϊ (76' Μαρτς), Γκρος (62' Τροσάρ), Αλσάτε, Κουκουρέγια, Μόντερ, Μακ Άλιστερ, Γουέλμπεκ (62' Μοπέ)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Χάντσον-Οντόι, Καντέ, Ζορζίνιο (80' Κόβατσιτς), Αλόνσο, Μάουντ, Ζιγές (81' Βέρνερ), Λουκάκου (80' Χάβερτς)

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ