PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-2: Μεγάλη ανατροπή μέσα σε 26 λεπτά

Brighton's Leandro Trossard celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Brighton & Hove Albion and Manchester City at the Amex stadium in Brighton, England, Tuesday, May 18, 2021. (Mike Hewitt, Pool via AP)
Brighton's Leandro Trossard celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Brighton & Hove Albion and Manchester City at the Amex stadium in Brighton, England, Tuesday, May 18, 2021. (Mike Hewitt, Pool via AP) @ 2021 MIKE HEWITT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπράιτον εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 80 λεπτά και πήρε σπουδαία νίκη γοήτρου με 3-2 απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι κάνοντας ανατροπή (VIDEOS).

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποχαιρέτησε το κοινό της για τη φετινή Premier League η Μπράιτον καθώς στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για αυτή τη σεζόν υπέταξε με 3-2 την Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ματς που βρέθηκε μάλιστα με δύο γκολ πίσω στο σκορ στο 48'.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τους πολίτες μετά από 12 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, με την αμέσως προηγούμενη φορά που δεν είχαν πάρει το τρίποντο μακριά από το "Έτιχαντ" να είναι τον περασμένο Δεκέμβριο όταν είχαν μείνει στο 0-0 στο "Ολντ Τράφορντ" με τη συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά, με τον Γκιουντογκάν να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαχρέζ και να κάνει το 1-0 με το 13ο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο 10ο λεπτό ο Ζοάο Κανσέλο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν πάντως το προβάδισμα ως το φινάλε του ημιχρόνου και στο 48' να βρίσκουν και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Φόντεν έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια.


Η Μπράιτον ωστόσο δεν είχε καταθέσει τα όπλα, άσκησε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας παίκτη παραπάνω και όχι μόνο κυριάρχησε στη στατιστική (ολοκλήρωσε το ματς με 19 τελικές προσπάθειες, έναντι 8 των παικτών της Σίτι) αλλά έφτασε και σε μία τεράστια ανατροπή.

Ο Τροσάρ στο 50' απάντησε άμεσα στο γκολ του Φόντεν μέσα από φανταστική ενέργεια που χόρεψε την άμυνα των πολιτών, ενώ οι Γουέμπεστερ και Μπερν σκόραραν μέσα σε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο (72' 76') και έφεραν τα πάνω-κάτω, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη γοήτρου στην ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ. Επιτυχία που ήταν συνάμα ιστορική αφού μέχρι πρότινος οι γλάροι μετρούσαν μόνο ήττες στα επτά ματς που είχαν δώσει στην Premier League απέναντι στην Σίτι, έχοντας συνολικό απολογισμό τερμάτων 2-21.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Γουάιτ, Γουέμπστερ, Μπερν, Γκρος, Αλσάτε (65' Ζεκίρι), Μπισούμα, Μόντερ, Γιάχανμπας (49' Λαλάνα), Γουέλμπεκ (29' Τροσάρ), ΜακΆλιστερ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα (77' Ζεσούς), Ρόντρι, Γκιουντογκάν (56' Φερναντίνιο), Μαχρέζ, Τόρες (15' Γκαρσία), Φόντεν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 18 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 1-1 (15' Καβάνι / 76' Μπράιαν)

Σαουθάμπτον - Λιντς 0-2 (73' Μπάμφορντ, 90+5' Ρόμπερτς)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (50' Τροσάρ, 72' Γουέμπστερ, 76' Μπερν / 2' Γκιουντογκάν, 48' Φόντεν)

Τσέλσι - Λέστερ (22:15)

Τετάρτη 19 Μαΐου

Έβερτον - Γουλβς (20:00)

Νιούκαστλ - Σέφιλντ

Τότεναμ - Άστον Βίλα

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ (21:00)

Μπέρνλι - Λίβερπουλ (22:15)

Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Mike Hewitt/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ