PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Τρίποντο από το πρώτο 45λεπτο για τους πρωταθλητές

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ στην έδρα της Μπράιτον σε ματς της Premier League | 18 Μαΐου 2021
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ στην έδρα της Μπράιτον σε ματς της Premier League | 18 Μαΐου 2021 @2021 GARETH FULLER, POOL VIA AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με το πόδι στο γκάζι και με τρία γκολ στα πρώτα 31 λεπτά κλείδωσε από νωρίς το τρίποντο στην έδρα της Μπράιτον, με τους πολίτες να επικρατούν τελικά με 4-1 και να σκαρφαλώνουν στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση στο "American Express Community Stadium" αναμενόταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το αγγλικό φίλαθλο κοινό καθώς η πρωταθλήτρια και 3η της φετινής βαθμολογίας Μάντσεστερ Σίτι, θα επισκεπτόταν την έδρα της ευχάριστης έκπληξης της φετινής Premier League και 4ης στην κατάταξη μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές, Μπράιτον.

Όλα αυτά πριν το ματς καθώς με το που άρχισε ο αγώνας, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησαν να στείλουν μήνυμα στους αντιπάλους τους πως δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους, την οποία και ξεδίπλωσαν στο χορτάρι. Το αποτέλεσμα ήταν το μάτριξ του σταδίου να γράφει 0-3 λίγο μετά το ημίωρο, με τους πολίτες να κάνουν στη συνέχεια προσεκτική διαχείριση και να φτάνουν στο ευρύ 4-1 που τους φέρνει στη 2η θέση και στο -2 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Το ματς

Μόνο 12 λεπτά μπόρεσε να αντέξει η άμυνα της Μπράιτον καθώς στο 13ο λεπτό είδε την εστία της να παραβιάζεται, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να βρίσκει με ωραίο τρόπο τον Γκιουντογκάν (ο κίπερ των γηπεδούχων Σάντσεθ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ εις βάρος του από τον Πορτογάλο, όμως ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR συμμερίστηκαν την άποψή του) και τον Γερμανό να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή. Ήταν μάλιστα το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021, με τους μοναδικούς παίκτες που έχουν περισσότερα γκολ στην Premier League από εκείνον να είναι οι Μοχάμεντ Σαλάχ (16) και Χάρι Κέιν (15).

Στο 28ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για τους πολίτες μέσα από ταχύτατη αντεπίθεση που έφερε τον Γκρίλις σε ρόλο δημιουργού και τον Φόντεν σε ρόλο εκτελεστή ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Άγγλος φορ χρίστηκε εκ νέου σκόρερ, όταν βρήκε με τη μπάλα μετά από σουτ του Ζεσούς μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Με το 3-0 υπέρ των πρωταθλητών ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με το δεύτερο να βρίσκει πάντως τους παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ να παίζουν με θάρρος και να βάζουν δύσκολα στην άμυνα της Σίτι, για να έρθει ο Γκάρι ΜακΆλιστερ στο 81' να μειώσει σε 3-1 από την άσπρη βούλα και να παραβιάζει για τέταρτη μόλις φορά την εστία των γαλάζιων του Μάντσεστερ στη φετινή Premier League. Ο επίλογος ωστόσο της αναμέτρησης γράφτηκε από τους φιλοξενούμενους, με τον Φόντεν να σερβίρει στον Μαχρέζ που είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα αντί του Ζεσούς και τον Αλγερινό εξτρέμ να γράφει το 4-1 με ψύχραιμο πλασέ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Φιλ Φόντεν παρέλαβε το βραβείο του MPV, κάτι που εδικαιούτο απόλυτα αν αναλογιστεί κανείς πως για πρώτη φορά είχε με τη φανέλα της Σίτι συμμετοχή σε τρία γκολ (2 γκολ, 1 ασίστ) σε αναμέτρηση Premier League.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Μπερν (57' Λάμπτεϊ), Κουκουρέγια, Γκρος (72' ΜακΆλιστερ), Μόντερ, Λαλάνα, Μαρτς, Μοπέ (58' Μουέπου), Τροσάρ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιουντογκάν (75' Φερναντίνιο), Σίλβα, Ζεσούς (87' Μαχρέζ), Φόντεν, Γκρίλις (77' Ντε Μπρόινε)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Άρσεναλ - Άστον Βίλα 3-1

Τσέλσι - Νόριτς 7-0

Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ 1-1

Έβερτον - Γουότφορντ 2-5

Λιντς - Γουλβς 1-1

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 2-2

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ