EUROPA LEAGUE

Μπράγκα - ΑΕΚ 3-0: Με κάτω τα χέρια

Φάση από το Μπράγκα - ΑΕΚ για το Europa League με τους Γκαλένο - Βασιλαντωνόπουλο να διεκδικούν την μπάλα
Οι Γκαλένο - Βασιλαντωνόπουλος διεκδικούν τη μπάλα στο Μπράγκα - ΑΕΚ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Μπράγκα εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι που πλήρωσε τα λάθη της και τις χαμένες ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο μέρος.

Την ήττα με 3-0 από τη Μπράγκα γνώρισε η ΑΕΚ εκτός έδρας με τους παίκτες του Μάσιμο Καρέρα να πληρώνουν τα λάθη που έκαναν και έφεραν τα δύο από τα τρία γκολ των γηπεδούχων αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες που είχε η ομάδα του, ιδίως στο δεύτερο μέρος όταν και απείλησε περισσότερο.

Η ΑΕΚ δεν έδειξε καλό πρόσωπο, έδειξε να φοβάται περισσότερο τον αντίπαλο της, είχε απουσίες που δεν βοήθησαν τον Ιταλό τεχνικό να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σύνολο και γνώρισε την πρώτη της ήττα εκτός έδρας στο Europa League μετά το 2011. Και μάλιστα με ένα βαρύ σκορ το οποίο ίσως παίξει το ρόλο του.

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ 3-5-2 ΣΤΟ 45ΛΕΠΤΟ

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Μπράγκα με ένα αμυντικογενές σύστημα καθώς ο Καρέρα χρησιμοποίησε το 3-5-2 στην προσπάθεια του να κρατήσει μακριά από την εστία του Τσιντώτα τους Πορτογάλους ενώ θέλησε να καλύψει έτσι κάποιες από τις δεδομένες απουσίες που υπήρχαν. Παράλληλα ο Ιταλός άφησε στον πάγκο τους Λιβάγια, Τάνκοβιτς και έβαλε στην επίθεση τους Ανσαριφάρντ, Ολιβέιρα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπιζαν απουσίες ενώ είχαν αρκετούς ποδοσφαιριστές του σε εξαιρετική μέρα τους Γκαλένο και Παουλίνιο να είναι σε εξαιρετική μέρα και να έχουν από ένα γκολ και μια ασίστ έκαστος.

Στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ κρατούσε μακριά από την εστία της τη Μπράγκα αλλά παράλληλα δεν μπορούσε να απειλήσει και η ίδια. Οι Πορτογάλοι βέβαια είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του αγώνα χάθηκε στο 38' από τον Φρανσέρζιο ο οποίος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα μόλις έξω. Η ΑΕΚ απάντησε στο 42' όταν ο Ολιβέιρα βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Μπράγκα έκανε και το σουτ αλλά αυτό έφυγε έξω.

Οι Πορτογάλοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 44' όταν σε σέντρα του Εσγκάιο από τα δεξιά ο Γκαλένο πήδηψε ψηλότερα, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Τσιντώντα για το 1-0 της Μπράγκα.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ δεν έκανε αλλαγές αλλά ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Στο 50' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ με τον Τσιγκρίνσκι να κάνει την κεφαλιά αλλά ο Ματέους μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 57' με τον Τσιντώντα αρχικά να λέει όχι στο σουτ του Φρανσέρζιο. Η Μπράγκα είχε διπλή ευκαιρία και πάλι στο 61' με τον Αντρέ Κάστρο να σουτάρει τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να λέει όχι και το δεύτερο σουτ του Γκαλένο ήταν άστοχο.

Σε εκείνο το σημείο ο Καρέρα αποφάσισε να αλλάξει την ομάδα του. Πέρασε στο ματς τους Λιβάγια και Τάνκοβιτς αντί των Τσιγκρίνσκι και Ανσαριφάρντ και άλλαξε και το σύστημα.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Με τις δύο αλλαγές που έκανε ο Καρέρα η ΑΕΚ απείλησε με το καλημέρα στη σπουδαιότερη ευκαιρία της στο 63'. Ο Λιβάγια έκανε την κάθετη πάσα προς τον Τάνκοβιτς ο οποίος πέρασε τον Ματέους αλλά έφυγε πλάγια, δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο επερχόμενος Ολιβέιρα από καλή θέση έστειλε τη μπάλα έξω.

Αν εκεί γινόταν το 1-1 ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για την ΑΕΚ που εν συνεχεία δεν μπόρεσε να απειλήσει σε αντίθεση με την Μπράγκα.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι παίκτες του Καρέρα έδειξαν να μην πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο, να αφήνουν περισσότερους κενούς χώρους με την αλλαγή του συστήματος και η Μπράγκα πήρε τα ηνία του αγώνα.

ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ Η ΜΠΡΑΓΚΑ

Οι γηπεδούχοι χτύπησαν στο τρανζίσιον σε δύο περιπτώσεις και βρήκαν δεύτερο και τρίτο τέρμα. Αρχικά στο 78' ο Γκαλένο έκλεψε τη μπάλα σε πάσα του Λιβάγια πίσω από τον κέντρο, έφυγε στην επίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Παουλίνιο που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τσιντώντα για το 2-0.

Το τρίτο γκολ ήρθε στο 88' με τον Λιβάγια να χάνει τη μπάλα τη Μπράγκα να βγαίνει στην αντεπίθεση και τον Παουλίνιο να δίνει στον Όρτα που με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Κάρμο, Σικέιρα, Αντρέ Κάστρο (92' Σεφτίν), Φρανσέρζιο (84' Μόουρα), Μεδέιρο (59' Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα (92' Νοβάις), Γκαλένο (84' Αλ Μουσράτι), Παουλίνιο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (61' Λιβάγια, 90' Μαχαίρας), Νεντελτσεάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστισιτς, Σάκχοβ, Μάνταλο, Ανσαριφάρντ (62' Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα

ΓΚΟΛ: 44' Γκαλένο, 78' Παουλίνιο

ΚΑΡΤΕΣ: 19' Μάνταλος, 34' Νεντελτσεάρου, 67' Ολιβέιρα/55' Σικέιρα, 69' Εσγκάιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρούντι Μπουκέτ (Γαλλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Γκουλιάμ Ντεπάρτ (Γαλλία), Αουρελιέν Μπερτομίου (Γαλλία)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Αμαούρι Ντελερούε (Γαλλία)

TAGS EUROPA LEAGUE ΑΕΚ ΜΠΡΑΓΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ