ΑΡΗΣ

Μπούργος: "Καταπληκτικό πώς οι παίκτες του Άρη αντέδρασαν, συσχετίζω τη Θεσσαλονίκη με το Ροσάριο"

Ο Χερμάν Μπούργος στην αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Χερμάν Μπούργος στην αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME SPORTS

Ο Χερμάν Μπούργος σε συνέντευξή του στην El Tiempo αναφέρθηκε στην έξοδο του Άρη στο Europa Conference League και παρομοίασε την κόντρα των κιτρίνων με τον ΠΑΟΚ με αυτή της Νιούελς με τη Ροσάριο Σεντράλ.

Από τον Φεβρουάριο του 2022 βρίσκεται στον πάγκο του Άρη ο Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντινός προπονητής θεωρείται από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας των κιτρίνων με την έξοδο στο Europa Conference League.

Ο Μπούργος παραχώρησε συνέντευξη στην El Tiempo. Αρχικά αναφέρθηκε στον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε στο παρελθόν, αλλά και τα όρια του ανθρώπινου μυαλού: "Όταν έχεις καρκίνο, πρέπει να κάνεις εξετάσεις ανά πέντε χρόνια και αυτό είναι. Εάν όλα πάνε καλά, τότε θεωρείται ότι έχεις θεραπευτεί. Πιστεύω στην δύναμη του μυαλού και κάποιες φορές δεν υπάρχουν όρια του πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις.

Έζησα την εμπειρία του καρκίνου με ιδιαίτερο τρόπο και προσπάθησα να βοηθήσω, να συνοδεύσω τους ανθρώπους που έδωσαν μάχη στα νοσοκομεία. Η νοοτροπία μου είναι να δίνω δύναμη σε αυτούς που παλεύουν".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη μεγάλη επιτυχία των κίτρινων: "Είναι ωραίο να βλέπεις την ομάδα να αντιδρά, γιατί η δουλειά μας είναι να φτιάχνουμε καταστάσεις. Ξεκινήσαμε όγδοοι, τερματίσαμε τρίτοι. Είναι καταπληκτικό πώς οι παίκτες αντέδρασαν. Έμαθα πως ο παίκτες χρειάζεται να καθοδηγείται και όταν βρίσκει τον προπονητή που του λέει πώς, τότε ανταποκρίνεται".

Όσο για τους οπαδούς στην Ελλάδα δήλωσε: "Είναι όμοιοι με τους οπαδούς της Αργεντινής. Μπορώ να τους συσχετίσω με το Ροσάριο. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρεις ομάδες, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε, απομείναμε μόνο εμείς (Άρης) και ο ΠΑΟΚ. Είναι κάτι σαν το Νιούελς - Σεντράλ".

Επίσης απάντησε σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να γίνει προπονητής στη Ρίβερ: "Θα ήθελα να προπονήσω τη Ρίβερ μία μέρα, αλλά δεν βιάζομαι. Βρίσκομαι εκεί που θέλω, το παρόν μου είναι ο Άρης".

Ακόμη εξέφρασε θετική άποψη για τα social media: "Μου αρέσει που οι άνθρωποι εκφράζονται. Δεν μου αρέσει να αποκόβω πράγματα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει κανείς να αξιοποιεί για να εκφράζεται".

Ο προπονητής του Άρη απάντησε για το τι δεν συγχωρεί σε έναν παίκτη: ""Δεν θα το έβαζα με όρους συγχώρεσης. Όταν δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του ή με την ομάδα. Γιατί στο γήπεδο δεν υπάρχει που να κρυφτείς".

Τέλος, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν κλαίει: "Όχι, δεν το επιτρέπω. Δεν έκλαψα ακόμα και όταν η Ατλέτικο μου απέτισε φόρο τιμής στον αποχαιρετισμό. Κρατήθηκα. Δεν κλαίω".

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ