ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μπουφόν: "Ο Μαντσίνι έχει ευθύνη για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ"

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν πανηγυρίζει μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Μπολόνια
Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν πανηγυρίζει μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Μπολόνια © 2019 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Τζίτζι Μπουφόν υποστήριξε σε συνέντευξή του πως όταν οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας δεν έχουν μεγάλα κίνητρα είναι ικανοί να χάσουν από τον καθένα, ενώ έριξε μερίδιο ευθύνης στον Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον αποκλεισμό των ατζούρι από το Μουντιάλ.

Όταν γίνεται λόγος για την εθνική Ιταλίας η γνώμη του Τζίτζι Μπουφόν μετράει ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλου, αν αναλογιστεί κανείς πως ο 44χρονος πλέον κίπερ είναι ρέκορντμαν συμμετοχών με την σκουάντρα ατζούρα, έχοντας φορέσει 176 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ο ίδιος ρωτήθηκε για την πορεία της και τον αποκλεισμό από την Βόρεια Μακεδονία στο δρόμο προς τα γήπεδα του Κατάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Stampa", και δεν θέλησε να κάνει... στρογγυλοποιήσεις, με τον έμπειρο πορτιέρε να κάνει λόγο για απουσία κινήτρου και να αποδίδει μερική ευθύνη στον Ρομπέρτο Μαντσίνι για την εικόνα των ατζούρι.

"Όταν η Σλοβακία μάς απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2010, κατάλαβα πως τα πράγματα άλλαζαν και πως έπρεπε να είχαμε πανηγυρίσει και για την πρόκρισή μας στα τελικά. Έκτοτε, είχαμε αυταπάτες, ένδοξες στιγμές όπως στο Euro 2020, όμως δεν ήμουν λάθος.

Είμαστε μοναδικοί, ξερουμε να συσπειρωνόμαστε σε δύσκολες στιγμές αλλά όταν δεν έχουμε τα πολύ μεγάλα κίνητρα, μπορούμε πλέον να χάνουμε από κάθε ομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπουφόν, για να συμπληρώσει με νόημα:

"Ο Μαντσίνι ήταν ο κύριος αρχιτέκτονας για την αναγέννησή μας, με την επιτυχία στο Euro. Παρόλα αυτά έχει επίσης ευθύνη μετά από την τεράστια αποτυχία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκλειστείς.

Ουδείς θα έλεγε κάτι αν η Ιταλία είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Πορτογαλία, όμως μετά από την ήττα από την Βόρεια Μακεδονία, είναι πολύ πιο δύσκολο να αρχίσεις ξανά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ