ΙΤΑΛΙΑ

Μπουφόν: "Η κατάθλιψη με έκανε να εκτιμήσω κάθε στιγμή της ημέρας"

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν πανηγυρίζει μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Μπολόνια
Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν πανηγυρίζει μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Μπολόνια © 2019 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη "Repubblica" αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Πάρμα, ενώ μίλησε και για τη δύσκολη περίοδο της ζωής του με την κατάθλιψη και το "μάθημα" που αυτή του δίδαξε.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν επέστρεψε στην Πάρμα, 26 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους "παρμέντσι" για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Ο εμβληματικός Ιταλός γκολκίπερ στα 43 αρνείται να κρεμάσει τα γάντια του και πλέον όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "Repubblica" δεν φοβάται την κατάθλιψη, όπως στο παρελθόν.

Στο σημαντικότερο σημείο της καριέρας του ο Μπουφόν στο παρελθόν αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη. Μίλησε για το πως σταδιακά από Superman έγινε ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να βγει από το κρεβάτι του και να αντιμετωπίσει τον κόσμο.

Ωστόσο, όλα αυτά βρίσκονται στο παρελθόν, με τον Μπουφόν να υποστηρίζει πως η σκοτεινή αυτή περίοδος της ζωής του αποτελεί μία μακρινή ανάμνηση, η οποία όμως του δίδαξε πολλά για τη ζωή.

"Κοίτα, εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο για μένα. Έχω πολλά άλλα ενδιαφέροντα και ανυπομονώ να τους αφιερώσω τον χρόνο που τους αξίζει. Έχω κοντά μου τα παιδιά μου, φίλους, αδελφές, γονείς και είμαι αρκετά τυχερός έχω γυναίκα, σύζυγο, σύντροφο και φίλο, την Ιλάρια. Η κατάθλιψη είναι μια μακρινή ανάμνηση που έχει γίνει πολύ αγαπητή, γιατί το μαρτύριο με έκανε να εκτιμήσω πόσο έντονη μπορεί να είναι κάθε στιγμή της ημέρας", ανέφερε αρχικά ο εμβληματικός πορτιέρε για να προσθέσει:

"Όταν έχεις συνηθίσει να είσαι νούμερο ένα, είναι δύσκολο να δεχτείς τον πάγκο. Συνέβη και στον Ντίνο Τζοφ. Τα τελευταία δύο χρόνια έδειξα ότι ξέρω ότι είμαι ρεαλιστής. Είμαι ένας περίπλοκος απλός άνθρωπος που τρέφεται με όνειρα, ακόμα κι αν πολλά από αυτά αποδειχθούν ψευδαισθήσεις ή ουτοπίες. Η επιστροφή στην Πάρμα με ενθουσιάζει, υπάρχουν ρίζες".

"Ομολογώ ότι τα παιδιά μου ήλπιζαν άλλα πράγματα για μένα. Ξέρετε, είχαν βιώσει τον σούπερ μπαμπά που παίζει στην εθνική ομάδα, για τη Γιούβε και την Παρί Σεν Ζερμέν, δυσκολεύτηκαν να με σκεφτούν σε διαφορετικό πλαίσιο, αλλά νομίζω ότι μεγαλώνουν και θα καταλάβουν ότι είναι επίσης ωραίο να κάνεις ένα βήμα πίσω."

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ