ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπουφόν: "Φέτος κλείνει οριστικά η εμπειρία μου στη Γιουβέντους"

Juventus goalie Gianluigi Buffon reacts during the Serie A soccer match between Juventus and Torino, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Saturday, July 4, 2020. Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon set an outright Serie A record on Saturday with his 648th appearance in Italys top flight. The Turin derby game against Torino moved the 42-year-old Buffon one ahead of AC Milan great Paolo Maldini, who set the record in 2009. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP)
Juventus goalie Gianluigi Buffon reacts during the Serie A soccer match between Juventus and Torino, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Saturday, July 4, 2020. Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon set an outright Serie A record on Saturday with his 648th appearance in Italys top flight. The Turin derby game against Torino moved the 42-year-old Buffon one ahead of AC Milan great Paolo Maldini, who set the record in 2009. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP) FABIO FERRARI/LAPRESSE VIA AP

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι θα αποχωρήσει από τη Γιουβέντους το προσεχές καλοκαίρι, αλλά όχι και ότι θα σταματήσει από το ποδόσφαιρο.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους το προσεχές καλοκαίρι, χωρίς να ανακοινώνει το τέλος της καριέρας του. Ο πολύπειρος Ιταλός μίλησε στο BeIN Sports και εξήγησε ότι ο κύκλος του στους "μπιανκονέρι" έκλεισε και φεύγει επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο να δώσει και να πάρει.

Παρ' όλα αυτά, ο 43χρονος τερματοφύλακας δεν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, αφήνοντας ανοιχτό το "παράθυρο" να συνεχίσει σε άλλη ομάδα, αν βρει κίνητρο να αγωνιστεί.

"Το μέλλον μου είναι ξεκάθαρο και προδιαγεγραμμένο. Αυτή η όμορφη και πολύ μακριά εμπειρία μου στη Γιούβε έρχεται σε οριστικό τέλος αυτόν το χρόνο. Θα σκεφτώ αν θα σταματήσω να αγωνίζομαι, αν θα βρω μια κατάσταση που μου δίνει κίνητρο να παίζω ή αν θα αλλάξω τη ζωή μου. Νομίζω ότι τα έχω δώσει όλα στη Γιουβέντους. Έχω λάβει και τα πάντα και δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο. Φτάσαμε στο τέλος του κύκλου και είναι το σωστό για μένα να διώξω κάθε σκιά".

Προ ημερών δημοσίευμα της Tuttosport τον ήθελαν μεταξύ 5 ομάδων, Γιουβέντους (Άιντραχτ, Σπόρτινγκ, Γαλατάσαραϊ, Ντινάμο Κιέβου οι υπόλοιπες). Στο BeIn Sports, πάντως, ο Μπουφόν δεν ανέφερε κάτι περισσότερο για το αν θα υπάρξει επόμενος σταθμός της καριέρας του, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να σταματήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Μπουφόν βρέθηκε στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2001, για το ποσό ρεκόρ των 52.000.000 ευρώ που καρπώθηκε η Πάρμα. Παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2018, κατακτώντας 9 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 5 Supercoppa και φτάνοντας σε 3 τελικούς Champions League. Στο παλμαρέ του φυσικά βρίσκεται και ο τίτλος της Serie B το 2006-2007.

Το καλοκαίρι του 2018 αποχώρησε με προορισμό την Παρί, στην προσπάθειά του να κατακτήσει ένα Champions League. Απέτυχε και επέστρεψε στη "γηραιά κυρία", κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα. Συνολικά, μετράει 525 εμφανίσεις με τους "μπιανκονέρι" στη Serie A και 683 σε όλες τις διοργανώσεις.

Photo Credits: © 2021 Fabio Ferrari/Associated Press

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ