CHAMPIONS LEAGUE

Μπόρις Τζόνσον: "Θα ήταν υπέροχο να φιλοξενήσουμε τον τελικό του Champions League στην Αγγλία"

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αποχωρεί από την Dowining Street στις 14 Απριλίου του 2021.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αποχωρεί από την Dowining Street © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Μπόρις Τζόνσον πήρε θέση στο φλέγον ζήτημα της έδρας διεξαγωγής του τελικού του Champions League, λέγοντας ότι ο τελικός πρέπει να γίνει στην Αγγλία, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία κόσμου στο γήπεδο.

Ο τελικός του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι είχε αρχικά οριστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η αναμέτρηση να γίνει στην Αγγλία.

Ο λόγος είναι ότι την Παρασκευή (7/5) η αγγλική κυβέρνηση τοποθέτησε την Τουρκία στη λίστα με τις "κόκκινες χώρες", με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές να πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού για δύο εβδομάδες, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων ενόψει Euro, το οποίο ξεκινάει 15 ημέρες μετά τον τελικό, ήτοι στις 11 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε από την UEFA να διεξαχθεί ο τελικός στην Αγγλία, ώστε να μπορεί να διεξαχθεί με την παρουσία κόσμου, ενισχύοντας τις πιθανότητες για αλλαγή έδρας του τελικού.

Συγκεκριμένα ο Βρετανός ηγέτης ανέφερε στην τοποθέτησή του: "Το Champions League είναι η κορυφαία στιγμή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και με δύο αγγλικές ομάδες στον τελικό, θα ήταν μεγάλη ντροπή αν οι οπαδοί δεν μπορούσαν να παρευρεθούν.

"Θα ήταν υπέροχο να φιλοξενήσουμε εδώ τον τελικό αν μπορούμε. Θέλω να βοηθήσω τους φιλάθλους και των δύο συλλόγων να δουν την ομάδα τους σε δράση από κοντά".

Υπενθυμίζεται ότι η Άστον Βίλα έθεσε το "Βίλα Παρκ" στη διάθεση της UEFA για τη διεξαγωγή του τελικού, καθώς στο Γουέμπλεϊ την ίδια ημέρα που έχει προγραμματιστεί ο τελικός, έχει προγραμματιστεί ο τελικός των playoffs ανόδου στην Premier League.

Photo Credits: © 2021 Kirsty Wigglesworth/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ