ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μπιέλσα: "Ο Μαραντόνα ήταν καλλιτέχνης"

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της Λιντς
Ο Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της Λιντς GLYN KIRK/POOL VIA AP

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα αποχαιρέτησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον "καλλιτέχνη που έδωσε το δικαίωμα στους περιθωριοποιημένους και ανίσχυρους να πιστεύουν", όπως είπε.

Εξέχουσες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου θρηνούν για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών την Τετάρτη.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα γνώριζε προσωπικά τον συμπατριώτη του. Ο προπονητής της Λιντς αποχαιρέτησε ""καλλιτένχνη που έδωσε το δικαίωμα στους περιθωριοποιημένους και ανίσχυρους να πιστεύουν", όπως είπε αναφερόμενος στον Μαραντόνα.

"Οι μνήμες δεν θα σβηστούν. Ήταν και θα συνεχίσει να είναι ένα ίνδαλμα. Η απώλεια ενός ινδάλματος αφήνει μια αίσθηση αδυναμίας σε όλους εμάς. Ήταν καλλιτέχνης, η διάσταση της τέχνης του ήταν άπειρη.

Για να δώσω ένα παράδειγμα, τα τραγούδια που γράφτηκαν γι' αυτόν είναι εξαιρετικά. Διάβασα δέκα κείμενα πριν το θάνατό του και ήταν όλα συγκινητικά.

Υπάρχει μια αναγνώριση από τους θεατές γι' αυτήν την ομορφιά που τους χάρισε με το παιχνίδι τους. Για εμάς σημαίνει φαντασία, μύθος, θρύλος.

Ένας ολόκληρος λαός πίστεψε ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα. Έδωσε ελπίδα ακόμη και στους πιο περιθωριοποιημένους ή πιο αδύναμους", τόνισε ο Λόκο.

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ