LA LIGA

Μπέτις - Μπαρτσελόνα 1-2: Νίκησε με γκολάρα στις καθυστερήσεις και εξασφάλισε το Champions League

Ο Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μπέτις για τη La Liga 2021-2022 στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", Σεβίλλη | Σάββατο 7 Μαΐου 2022
Ο Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μπέτις για τη La Liga 2021-2022 στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", Σεβίλλη | Σάββατο 7 Μαΐου 2022 © 2022 JOSE BRETON/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα φανταστικό βολέ του Τζόρντι Άλμπα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάρει τη νίκη 2-1 επί της Μπέτις στη Σεβίλλη και να εξασφαλίσει μαθηματικά "εισιτήριο" για το επόμενο Champions League.

Ο αγώνας στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" δεν εξελισσόταν όπως θα ήλπιζε η Μπαρτσελόνα, όμως ένα εκπληκτικό βολέ στην κίνηση του Τζόρντι Άλμπα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της έδωσε τη νίκη με 2-1 επί της Μπέτις για την 35η αγωνιστική της La Liga και κυρίως εξασφάλισε την παρουσία της στο επόμενο Champions League.

Ο αγώνας άρχισε με pasillo των Καταλανών στους Ανδαλουσιάνους για την προ ημερών κατάκτηση του Copa del Rey. Ακολούθησε ένα όμορφο παιχνίδι, με ευκαιρίες εκατέρωθεν και ένα δοκάρι για κάθε ομάδα στο 1ο ημίχρονο.

Η Μπαρτσελόνα είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και επιχείρησε να κάνει παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια και με σέντρες, όταν πέρασε στον αγώνα ο φετινός αρχισκόρερ της, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Τη λύση έδωσε μια άλλη αλλαγή του Τσάβι, ο Ανσού Φατί, ο οποίος στο δεύτερο παιχνίδι του έπειτα από την τρίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, σκόραρε ένα λεπτό μετά την είσοδό του με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή. Η χαρά για τον 19χρονο επιθετικό κράτησε μόλις τρία λεπτά. Ένας πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα, ο Μαρκ Μπάρτρα, ισοφάρισε με κεφαλιά και στα τελευταία λεπτά η αγωνία χτύπησε κόκκινο.

Η Μπαρτσελόνα πλησίασε περισσότερο στο γκολ και τελικά το βρήκε στο 90+4', όταν σε μία σέντρα του Ντάνι Άλβες από δεξιά, ο Άλμπα έπιασε βολέ χωρίς η μπάλα να σκάσει κι έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κλαούντιο Μπράβο για το 2-1.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΕΤΙΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ