ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μπερνάρντο Σίλβα: "Θα ήθελα να επιστρέψω στην Πορτογαλία σε 1-2 χρόνια και να παίξω ξανά για την Μπενφίκα"

Μονομαχία Μπερνάρντο Σίλβα - Χακίκ Ζιγές σε ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι για την Premier League | 15 Ιανουαρίου 2022
Μονομαχία Μπερνάρντο Σίλβα - Χακίκ Ζιγές σε ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι για την Premier League | 15 Ιανουαρίου 2022 @2022 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Την επιθυμία να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του και να αγωνιστεί εκ νέου στην ομάδα που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, την Μπενφίκα, έκανε γνωστή ο Πορτογάλος εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα.

Την τελευταία πενταετία λάμπει με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και είναι από τους παίκτες-κλειδιά στην σούπερ μηχανή που έχει δημιουργήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην Premier League από τότε που ανέλαβε τις τύχες των πολιτών, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον Μπερνάρντο Σίλβα να βλέπει σύντομα το μέλλον του εκτός των γαλάζιων του Μάντσεστερ.

Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Channel 11", με τον 27χρονο Πορτογάλο να μην κρύβει την επιθυμία του για επαναπατρισμό αλλά και να γυρίσει στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα και τον ανέδειξε: την Μπενφίκα.

"Μου λείπει πολύ η Πορτογαλια. Εάν ήταν δυνατόν να επιστρέψω σε ένα με δύο χρόνια, θα το έκανα. Όχι μόνο επειδή θα ήθελα να παίξω ξανά για την Μπενφίκα αλλά και επειδή μου λείπει πολύ η οικογένειά μου και το να ζω στην Πορτογαλία", τόνισε ο Σίλβα, ο οποίος αναφορικά με το κεφάλαιο "Μπενφίκα", πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

"Είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Μεγάλωσα πηγαίνοντας στα παιχνίδια της Μπενφίκα με τον πατέρα μου και τους φίλους μου. Επιπλέον, έπαιξα σε αυτή την ομάδα για δώδεκα χρόνια, από την ηλικία των 7 μέχρι τα 19.

Οπότε είναι σχεδόν η μισή ζωή μου. Όταν έφυγα, στα 19 με 20 χρόνια μου, ήταν μία δύσκολη αλλαγή επειδή δεν την περίμενα. Εξελίχτηκε όμως σε καλό πράγμα για τη ζωή μου το να μετακινηθώ στην Μονακό.

Μιλώντας πάντως για την Μπενφίκα, θέλω να πω ότι είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, όχι μόνο ως οπαδός, αλλά και αργότερα ως παίκτης αφού με βοήθησε πολύ να εξελιχτώ και να ωριμάσω ποδοσφαιρικά".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ