ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Θέλουμε τον κόσμο πάντα μέσα στο γήπεδο"

Μπεργκ: "Θέλουμε τον κόσμο πάντα μέσα στο γήπεδο"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ αναδείχτηκε σε MVP του Παναθηναϊκού και μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ παρέλαβε το βραβείο του μιλώντας για την αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά και την αφαίρεση των τριών βαθμών από το ματς με τον Ολυμπιακό.

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης παρέλαβε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Μάρκους Μπεργκ με τον Σουηδό άσο να μιλάει για το ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά και την αφαίρεση των τριών βαθμών από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι το ματς δεν το είδε ο κόσμος:
«Πολύ δύσκολο γιατί όταν παίζουμε σπίτι μας παίρνουμε ενέργεια από τους οπαδούς μας. Σήμερα τους ακούγαμε που ήταν απ’ έξω αλλά είναι διαφορετικά να είναι μέσα στο γήπεδο. Τους θέλουμε πάντα μέσα».

Για το ότι πέτυχε ξανά χατ-τρικ απέναντι στον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα. Είναι μεγάλο ματς και για τις δυο ομάδες. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό πάντα και σήμερα ήμουν τυχερός ώστε να πετύχω τρία γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τη νίκη».

Για το ποιο γκολ του άρεσε περισσότερο και για τη μπάλα που έψαχνε στο τέλος:
«Το δεύτερο όταν ο Καρέλης μου έδωσε την ασίστ. Μου έδωσε μια καλή πάσα και μας έβαλα ξανά μπροστά στο σκορ. Δεν βρήκα τη μπάλα, ίσως πρέπει τώρα να πάω να την πάρω και να πάρω και μερικά αυτόγραφα. Το έκανα στον τελικό. Έχω πάρα πολλές μπάλες ήδη στο σπίτι».

Για την ψυχολογία μετά την απόφαση για αφαίρεση των τριών βαθμών:
«Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή και ήταν έκπληξη το ότι μας αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί. Την πρώτη μέρα όλοι ήμασταν απογοητευμένοι αλλά είπαμε ότι έχουμε ακόμη εννέα παιχνίδια και πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Τα καταφέραμε σήμερα. Πρέπει να δούμε και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της έφεσης αλλά όσο δίνουμε τα πάντα, μπορούμε να ελπίζουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για την κουβέντα που είχε στο πρώτο ημίχρονο με τον Ρικάρντο Κόστα και αν προσπάθησε να τον… πικάρει:
«Στο παιχνίδι μέσα συμβαίνουν πολλά. Δεν με επηρεάζει να μου μιλάνε. Το συναίσθημα παίζει σημαντικό ρόλο. Μου αρέσει κι εμένα να μιλάω, έτσι και οι αντίπαλοι προσπαθούν να μιλήσουν. Υπάρχουν πειράγματα, αλλά όταν τελειώνει το παιχνίδι, όλα αυτά είναι παρελθόν».

Για το αν βλέπει βίντεο με τους αντίπαλους αμυντικούς:
«Το κάνουμε με την ομάδα αυτό. Προσωπικά δεν το κάνω, αφού όλες οι ομάδες παίζουν διαφορετικά όταν παίζουν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είδαμε πως παίζει ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν κοιτάζω πως παίζουν απέναντι σε άλλες ομάδες. Ίσως βάλουν και κάτι καινούριο στο παιχνίδι τους όταν παίξουν με εμάς, άρα ίσως δεν έχει νόημα».

Για το αν θα προσπαθήσουν να καλύψουν τη διαφορά ώστε να έχουν την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα σε περίπτωση ισοβαθμίας:
«Προφανώς είναι κάτι σημαντικό. Σήμερα πετύχαμε τέσσερα γκολ αλλά επίσης δεχθήκαμε τρία. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να σκοράρουμε, αλλά το αν νικάμε 5-0 ή 5-4 είναι διαφορετικό. Κάνουμε ευκαιρίες σε κάθε αγώνα, σημασία έχει να τις κάνουμε γκολ και να κρατάμε και ασφαλή την άμυνά μας».

Τριανταφυλλόπουλος: "Κυρίαρχοι σε όλο το ματς"

Από την πλευρά του ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μίλησε για μια δύσκολη νίκη και στάθηκε στην παρουσία του Μάρκους Μπεργκ:

«Σίγουρα σε μια ομάδα πάντα χρειάζεται ένας να κάνει τη διάφορα. Το κάλο σε εμάς είναι ο πως υπάρχει ο Μάρκους αλλά και πολλοί ακόμη για να τραβήξουν στην ομάδα έτσι ώστε να αποδώσει καλύτερα. Σήμερα ήταν ο Μάρκους, άλλη φορά είναι κάποιος άλλος. Δείξαμε πως είμαστε καλή ομάδα και δουλεύουμε όλοι μαζί στο γήπεδο για τον κοινό στόχο».
Για την απουσία του κόσμου:
«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά και δεν θέλουμε να γίνονται αυτά. Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να κοιτάξουμε να παίξουμε σωστά για να κερδίσουμε τα παιχνίδια, είτε είναι ντέρμπι είτε όχι. Σήμερα ναι μεν βάλαμε τέσσερα αλλά δεχθήκαμε κάποια που δεν το θέλαμε, ωστόσο πήραμε τους τρεις βαθμούς και κοιτάμε το επόμενο ματς.

Σε όλο το ματς εμείς ήμασταν κυρίαρχοι. Δεχθήκαμε δύο γκολ που θα μπορούσαμε να μην τα δεχθούμε, καθώς δεν προήλθαν από πίεση. Έτσι, εμείς συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό, με την ίδια πίεση και τακτική, όπως μπήκαμε στην αρχή και έτσι ήρθαν και τα επόμενα γκολ»

Για το τι κάνει πλέον ο Παναθηναϊκός, την ώρα που η έφεση για την αφαίρεση βαθμών εκκρεμεί:
«Πέρα από το κομμάτι των βαθμών, θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε σήμερα. Να κάνουμε δηλαδή τη δουλειά μας, να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για τη θέση που αγωνίζεται:
«Το έχω πει αρκετές φορές, Δεν με νοιάζει αν παίζω στη φυσική μου θέση ή κάπου αλλού. Το θέμα είναι εγώ να κάνω ό,τι μου λέει ο προπονητής μου, να δίνω το 100% και να βοηθάω για το καλύτερο δυνατό».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ