ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπαρτσάλι για Πογκμπά: "Είναι δύσκολο να δείξεις ότι αξίζεις 105 εκατ. ευρώ"

Ο Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπολόνια για τη Serie A 2015-2016 στο "Νταλ' Άρα", Μπολόνια | Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016
Ο Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπολόνια για τη Serie A 2015-2016 στο "Νταλ' Άρα", Μπολόνια | Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 © 2016 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους, Αντρέα Μπαρτσάλι, υπερασπίστηκε τον Πολ Πογκμπά ενόψει της επιστροφής του στο Τορίνο, τονίζοντας το τεράστιο ποσό που δαπάνησε για εκείνον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του ασκούσε ασφυκτική πίεση.

Ο Πολ Πογκμπά βρίσκεται στο Τορίνο τα τελευταία 24ωρα, πέρασε τα ιατρικά τεστ και εντός της Δευτέρας (11/7) αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστροφή του στη Γιουβέντους έπειτα από έξι χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Γάλλος αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τεράστιο ποσό των 105 εκατ. ευρώ, με τον παλαίμαχο Ιταλό αμυντικό των "μπιανκονέρι", Αντρέα Μπαρτσάλι, να αναφέρει στη συνέντευξή του στην Tuttosport πως αυτό ακριβώς άσκησε πίεση στον παίκτη.

"Στο Μάντσεστερ είχε το βάρος να αποδείξει ότι αξίζει τα 105 εκατ. ευρώ που επένδυσε η Γιουνάιτεντ για εκείνον. Από έξω δεν αντιλαμβάνεσαι την πίεση που πρέπει να αντέξει ένα αγόρι, όσο νέο κι αν είναι, όταν οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Αν είσαι παίκτης που σκοράρει 60 γκολ το χρόνο, εντάξει, αλλιώς είναι δύσκολο να δείξεις ότι αξίζεις 105 εκατομμύρια.

Αυτό ζύγιζε πολύ. Ο παίκτης, ωστόσο, δεν αμφισβητείται: είναι ακόμα νέος και είναι αυτός που αλλάζει τις ισορροπίες. Για τη Γιουβέντους είναι μεγάλη υπόθεση.

Ο Πογκμπά είναι παίκτης διεθνούς εμβέλειας και έχει ήδη παίξει στη Γιουβέντους. Ο Πολ ξέρει πώς είναι να φοράς αυτή τη φανέλα και ξέρει τι σημαίνει να κερδίζεις. Και κυρίως φέρνει προσωπικότητα, ποιότητα, γκολ και ασίστ.

Αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτόν είναι αυτός ο συνδυασμός προσωπικότητας και ποιότητας που κάπως έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια", δήλωσε ο παλαίμαχος στόπερ.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ SERIE A PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ