ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Το ιστορικό γκολ του Γκάβι στο Καμπ Νόου και το απίθανο ποσοστό του Μέσι

Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ του στο Καμπ Νόου
Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ του στο Καμπ Νόου 2023 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Γκάβι πέτυχε το τελευταίο του γκολ στο Καμπ Νόου, το οποίο κλείνει για να ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί. Το ποσοστό του Μέσι στα γκολ που έχουν μπει στην έδρα των Καταλανών.

Το Καμπ Νόου κλείνει για ανακαίνιση, με την Μπαρτσελόνα να μετακομίζει στο Μονζουίκ, την πρώην έδρα της Εσπανιόλ, μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2025-2026.

Οι Καταλανοί έδωσαν την τελευταία τους παράσταση στο "σπίτι" τους πριν από την εκσυγχρονισμό επικρατώντας 3-0 της Μαγιόρκα. Το ιστορικό τελευταίο γκολ πέτυχε ο Γκάβι, ο οποίος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Το πρώτο γκολ σε επίσημο ματς στο Καμπ Νόου είχε πετύχει ο Ραμόν Βιγιαβέρδε κόντρα στην Ρεάλ Χαέν στις 6 Οκτωβρίου το 1957. Σύμφωνα με τον Mister Chip στην έδρα της Μπαρτσελόνα έχουν πραγματοποιηθεί 1.677 επίσημα ματς.

Από αυτά, η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει τα 1.248, 268 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ η φιλοξενούμενη ομάδα έχει φύγει με το διπλό 161 φορές. Οι μπλαουγκράνα σε αυτό το γήπεδο έχουν πετύχει 4.324 γκολ και έχουν δεχθεί 1.332.

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό είναι το ποσοστό του Μέσι στη συνεισφορά του σε γκολ (σκοράρισμα ή με ασίστ). Συγκεκριμένα έχει συνεισφορά σε 528 από τα 4.324 γκολ (12,2%) που έχει πετύχει συνολικά η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ