ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τέλος ο Κούμαν από την Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι ετοιμάζεται να αναλάβει

Ο Ρόναλντ Κούμαν ως προπονητής της Μπαρτσελόνα
Ο Ρόναλντ Κούμαν ως προπονητής της Μπαρτσελόνα © 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα πήρε την απόφαση να απολύσει τον Ρόναλντ Κούμαν ύστερα από τη νέα ήττα, αυτή τη φορά με 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο. Ο Τσάβι το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει.

Η ήττα με 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Οι διοικούντες την "Μπάρτσα" πήραν την απόφαση να απολύσουν τον Ολλανδό τεχνικό εξαιτίας των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων, με την ανακοίνωση του "διαζυγίου" να έρχεται λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Κούμαν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2020 και σε 67 αγώνες είχε 40 νίκες, 11 ισοπαλίες και 16 ήττες. Η κακή πορεία των "μπλαουγκράνα" ειδικά τη φετινή σεζόν αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο της απόλυσής του, ενώ σύμφωνα με την "Sport" και άλλα ΜΜΕ στην κορυφή της λίστας για να τον διαδεχθεί είναι ο προπονητής της Αλ Σαντ, Τσάβι. Μάλιστα, άνθρωποι του περιβάλλοντός του επιβεβαίωσαν στο ραδιοφωνικό σταθμό COPE ότι ο άλλοτε αρχηγός της ομάδας είναι έτοιμος να αναλάβει και όλα θα "κλειδώσουν" τις επόμενες ώρες.

Αουτσάιντερ πλέον είναι ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, ο οποίος επιθυμεί να ολοκληρώσει τη σεζόν στην Αργεντινή τον Δεκέμβριο, όπως και ο προπονητής της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Τη φετινή σεζόν η Μπαρτσελόνα έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 10 αγώνες στη La Liga και βρίσκεται στην 9η θέση και στο -6 από την πρωτοπόρο Ρεάλ. Παράλληλα, στο Champions League μετράει μόλις μία νίκη σε τρεις αγώνες, καθώς και δύο βαριές ήττες με 3-0 από την Μπάγερν εντός έδρας και την Μπενφίκα εκτός.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Μπαρτσελόνα έπαυσε από τα καθήκοντά του ως πρώτου προπονητή τον Ρόναλντ Κούμαν. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζοάν Λαπόρτα τον ενημέρωσε για την απόφασή του μετά την ήττα από τη Ράγιο Βαγεκάνο. Ο Ρόναλντ Κούμαν θα αποχαιρετήσει την ομάδα την Πέμπτη στο Ciutat Esportiva (σ.σ. Προπονητικό Κέντρο της Μπαρτσελόνα).

Η Μπαρτσελόνα θέλει να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερη στην επαγγελματική καριέρα του".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ