ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το "Barca Gate"

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Camp Nou
Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου στο Camp Nou © 2021 EMILIO MORENATTI/ASSOCIATED PRESS

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (01/03) από την ισπανική αστυνομία για το "Barca Gate" που σχετίζεται με υπόθεση διαφθοράς.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα, καθώς το πρωί της Δευτέρας (01/03) η ισπανική αστυνομία βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου στο πλαίσιο των ερευνών και προχώρησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου της ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου για το "Barca Gate" που σχετίζεται με υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Cadena SER", πέρα από τον Μπαρτομέου, συνελήφθησαν κι ο Γενικός Διευθυντής, Όσκαρ Γκράου και ο νομικός εκπρόσωπος, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί.

Ο Μπαρτομέου κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας "I3 Ventures", οι οποίοι διαχειριζόταν δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, γινόταν προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η εικόνα των σταρ της ομάδας, όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και πρώην θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Επίσης, στο στόχαστρο έμπαιναν και "αντίπαλοι" του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του περασμένου Φεβρουαρίου, το κόστος των υπηρεσιών ανήλθε κοντά στο 1.000.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώθηκε σε έξι δόσεις, από διαφορετικά τμήματα του συλλόγου. Ο Μπαρτομέου σε ομιλία του σε εκδήλωση βραβείων δημοσιογραφίας στις 19 Φεβρουαρίου είχε παραδεχθεί την επαφή με την εταιρία, αρνούμενος ωστόσο παράνομη δραστηριότητα και τονίζοντας ότι έδωσε εντολή να τερματιστεί η συνεργασία "μόλις έγιναν αντιληπτά τα αρνητικά σχόλια".

Ουσιαστικά, ο Μπαρτομέου κατηγορείται για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ ο δικαστής θεωρεί με αυτό τον τρόπο πλούτισαν τόσο ο Ισπανός παράγοντας όσο και μέλη του ΔΣ του συλλόγου.

Photo Credits: © 2021 Emilio Morenatti/Associated Press

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ