LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-3: Βασίλισσα του clasico

Ο Σέρχιο Ράμος πανηγυρίζει μαζί με τον Λούκας Βάθκεθ το γκολ που χάρισε στη Ρεάλ την εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα
Ο Σέρχιο Ράμος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του clasico με την Μπαρτσελόνα καθώς έφυγε με το τρίποντο (1-3) από το Καμπ Νόου. Δεύτερη σερί ήττα για τους Καταλανούς, χωρίς γκολ και ασίστ ο Μέσι στα τελευταία έξι ντέρμπι. (VIDEO)

Στους Μαδριλένους πήγε το πρώτο clasico της χρονιάς, το οποίο διεξήχθη - χωρίς κόσμο λόγω της πανδημίας - στο Καμπ Νόου της Βαρκελώνης.

Η Ρεάλ νίκησε 3-1 την Μπαρτσελόνα και επούλωσε (τρόπω τινά) τις πληγές που της άφησαν οι δύο διαδοχικές ήττες από Κάντιθ (στο πρωτάθλημα) και Σαχτάρ (για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League).

Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο πέμπτο λεπτό του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Ο Μπενζεμά έβαλε κάθετα στον Βαλβέρδε, οι Πικέ και Λανγκλέ έχασαν τον Ουρουγουανό, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ τελείωσε τη φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Νέτο.

Το γκολ του Ουρυγουανού ήταν το πιο γρήγορο χρονικά της Ρεάλ σε clasico στο Καμπ Νόου από το 2007. Τότε το είχε πετύχει ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ.

Οι μπλαουγκράνα δεν άργησαν να ισοφαρίσουν. Ο Τζόρντι Άλμπα βγήκε από αριστερά στο όγδοο λεπτό, γύρισε και ο Άνσου Φάτι με προβολή νίκησε τον Κουρτουά για το 1-1.

Ο Άνσου Φάτι σε ηλικία 17 ετών και 359 ημερών έγινε ο δεύτερος πιο νέος ηλικιακά που σκοράρει σε clasico. Το ρεκόρ έχει ο Αλφόνσο Ναβάρο ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 356 ημερών το 1947. Ο Φάτι δηλαδή έχασε το απόλυτο ρεκόρ για τρεις ημέρες!

Παράλληλα πέτυχε το 400ό γκολ στην ιστορία των ντέρμπι. Το 100ό το είχε σκοράρει ο Θέσαρ Ροντρίγκεθ, το 200ό ο Μπερντ Σούστερ, το 300ό ο Λουίς Ενρίκε.

Στο 24ο ο σκόρερ της Μπάρτσα έδωσε στον Άλμπα και την ξαναπήρε. Έδωσε δεξιά στον Μέσι, ο οποίος με φανταστική επιτόπια ντρίμπλα απέφυγε τον Ράμος. Ο Κουρτουά, όμως, νίκησε τον Αργεντινό.

Απαντά με μεγάλη ευκαιρία ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα η Ρεάλ. Ο Κρόος βγήκε από αριστερά, έδωσε στον Μπενζεμά με παράλληλο γύρισμα. Ο Γάλλος έκανε το τελείωμα με τη μία, ο Νέτο απομάκρυνε.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48') ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ράμος νίκησετον Πικέ, έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα όπως πέρασε άουτ.

Στο 62ο ο Λανγκλέ τράβηξε από τη φανέλα τον Σέρχιο Ράμος. Ο διαιτητής μετά από επικοινωνία με το VAR πήγε στο μόνιτορ να δει τη φάση και σφύριξε την παράβαση τιμωρώντας με κίτρινη τον Γάλλο αμυντικό της Μπάρτσα.

Ο καπιτάν ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος παρά το γεγονός ότι ο Νέτο έπεσε σωστά. Αυτή μάλιστα ήταν η 25η διαδοχική εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για τον Ανδαλουσιάνο.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μόντριτς στο 90ό λεπτό. Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Νέτο, πέρασε τον Βραζιλιάνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν συνεχίζει την καλή παράδοση στο Καμπ Νόου. Μία ήττα και πέντε νίκες ως παίκτης και προπονητής. Η Ρεάλ έχει συνολικά 97 νίκες σε κλάσικο, αντί 96 της Μπάρτσα.

Ο Μέσι έχει έξι σερί ντέρμπι χωρίς να σκοράρει ή να δώσει ασίστ. Σε όλα δηλαδή τα ντέρμπι από τότε που ο Κριστιάνο άφησε τη Ρεάλ για τη Γιουβέντους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Ντεστ, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα (87' Μπρέθγουεϊτ), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (82' Τρινκάο), Πέδρι (82 Ντεμπελέ), Κουτίνιο, Μέσι, Φάτι (82' Γκριζμάν)

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο (43' λ.τρ. Λούκας Βάθκεθ), Μεντί, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (69' Μόντριτς), Κρόος, Ασένσιο (81' Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Έλτσε - Βαλένθια 2-1 (19' Φερνάντες, 37' Φιντέλ / 74' Λάτο)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (8' Φάτι / 5' Βαλβέρδε, 63' πεν. Ράμος, 90' Μόντριτς)

Οσασούνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:30)

Σεβίλλη - Έιμπαρ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπέτις (22:00)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Βαγιαδολίδ - Αλαβές (16:00)

Κάντιθ - Βιγιαρεάλ (18:00)

Χετάφε - Γρανάδα (20:30)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ουέσκα (23:00)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Λεβάντε - Θέλτα (23:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ Μαδρίτης 13

2. Ρεάλ Σοθιεδάδ 11

3. Βιγιαρεάλ 11

4. Χετάφε 10

5. Έλτσε 10

6. Καντίθ 10

7. Γρανάδα 10

8. Μπέτις 9

9. Ατλέτικο Μαδρίτης 8

10. Μπαρτσελόνα 7

11. Σεβίλλη 7

12. Οσασούνα 7

13. Βαλένθια 7

14. Μπιλμπάο 6

15. Έιμπαρ 5

16. Ουέσκα 5

17. Θέλτα 5

18. Αλαβές 4

19. Βαγιαδολίδ 3

20. Λεβάντε 3

TAGS LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ