LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-2: Επίδειξη δύναμης από τη βασίλισσα

Ο Άλαμπα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για τη Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Άλαμπα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για τη Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα | 24 Οκτωβρίου 2021 © 2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Η Ρεάλ επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" με σκόρερ τους Αλάμπα - Βάθκεθ και με τους Μαδριλένους να είναι ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η Ρεάλ πέρασε από τη Βαρκελώνη επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 2-1 όντας καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με σκόρερ τους Άλαμπα και Βάθκεθ ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ για να μειώσουν το σκορ στο 90+7 με τον Αγκουέρο.

Η βασίλισσα με τη νίκη αυτή παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της La Liga με 20 πόντους σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα η οποία έμεινε αρκετά πίσω στη βαθμολογία και στους 15 βαθμούς.

Το πρώτο 20λεπτο ήταν αρκετά κακό, χωρίς ρυθμό και ένταση στην αναμέτρηση από τις δύο ομάδες. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα άρχισαν να πατούν περιοχή και να απειλούν η μία την άλλη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο 25' όταν η μπάλα έφτασε από τα αριστερά παράλληλα δεξιά στον Ντεστ ο οποίος ανενόχλητος έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα έξω από το δοκάρι του Κουρτουά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πετύχουν το 0-1 στο 32' όταν ο Άλαμπα έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή της Ρεάλ, έδωσε αριστερά στον Βινίσιους ο οποίος δεν του πέρασε τη μπάλα αλλά την έδωσε στον Ροντρίγκο, αυτός πάσαρε στον Αυστριακό που είχε ακολουθήσει τη φάση, μπήκε από τα αριστερά και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κούμαν έριξε στο ματς τον Κουτίνιο αντί του Μινγκέθα στην προσπάθεια να κάνει την ομάδα του καλύτερη και τα κατάφερε. Οι Καταλανοί είχαν την υπεροχή, πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν χωρίς αποτέλεσμα.

Η Ρεάλ ήταν αυτή που βρήκε καθαρή ευκαιρία στο 62' με τον Μπενζεμά μέσα στην περιοχή να κάνει το σουτ και τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει τη μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Μπαρτσελόνα κυνηγώντας την ισοφάριση, βγήκε στην επίθεση με τον Πικέ να είναι κοντά στο γκολ στο 90+1'. Η Ρεάλ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ασένσιο σε θέση βολής, έκανε το σουτ ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε ασθενώς και ο Βάθκεθ από κοντά έγραψε το 0-2 για τη βασίλισσα.

Η Μπαρτσελόνα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Αγκουέρο στο 90+7' ο οποίος από κοντά μετά από παράλληλη μπαλιά του Ντεστ έγραψε το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (46' Κουτίνιο), Πικέ, Γκαρσία,Άλμπα, Ντε Γιονγκ (77' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Γκάβι (85' Λουκ Ντε Γιονγκ), Ντεστ, Ντεπάι, Φάτι (74' Αγκουέρο).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ροντρίγκο (71' Βαλβέρδε, 90+2 Καρβαχάλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (88' Μάρκους Ασένσιο).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

TAGS LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ