ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα πρότεινε στους παίκτες μείωση 40% στις απολαβές τους

Ο Ζέραρ Πικέ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Ζέραρ Πικέ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα © 2021 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Τζόαν Λαπόρτα πρότεινε στους ποδοσφαιριστές μείωση 40% στις απολαβές τους, προκειμένου να ξεπεράσει η Μπαρτσελόνα το πρόβλημα με το Financial Fair Play της La Liga, ενώ έχουν προθεσμία να απαντήσουν μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Η Μπαρτσελόνα είναι σε δεινή οικονομικά κατάσταση, καθώς η πανδημία έχει επηρεάσει άσχημα τους "μπαλουγκράνα", λόγω των πενιχρών εσόδων.

Το θέμα της ανανέωσης του Μέσι παραμένει ανοικτό, με τα ισπανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να δέχεται περικοπή στον μισθό του κοντά στο 50%, σε σχέση με όσα λάμβανε το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο για να μπορέσει η Μπαρτσελόνα να τον δηλώσει στο νέο πρωτάθλημα, θα πρέπει να γίνουν γενναίες περικοπές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Τζόαν Λαπόρτα πρότεινε στους ποδοσφαιριστές, μέσω επιστολής στους αρχηγούς της ομάδας, περικοπή ύψους 40% στις απολαβές τους, σύμφωνα με το "El Periodico".

Μάλιστα τους έδωσε και διορία να συμφωνήσουν μέχρι τις 13 Αυγούστου, προκειμένου να μπορέσουν να οι Καταλανοί να δηλώσουν τον Μέσι και τις μεταγραφές στην ισπανική λίγκα (τότε λίγη η προθεσμία που οι ομάδες δηλώνουν τους παίκτες τους στη λίγκα για το πρώτο παιχνίδι), ώστε να μπορέσουν αυτή με τη σειρά τους να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος δεν έχει καλές σχέσεις με τους μεγάλους συλλόγους, λόγω της European Super League, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν είναι σίγουρος ότι ο Μέσι θα μπορέσει να παίξει στο νέο πρωτάθλημα, λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ