CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Ντιναμό 1-0: Ο Πικέ έδωσε την πρώτη νίκη στους Καταλανούς

Ο Ζεράρ Πικέ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου | 21 Οκτωβρίου 2021
Ο Ζεράρ Πικέ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου | 21 Οκτωβρίου 2021 @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ένα γκολ του Ζεράρ Πικέ έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη με 1-0 επί της Ντιναμό Κιέβου για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League και μαζί τους πρώτους βαθμούς της.

Ο Ζεράρ Πικέ εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της Μπαρτσελονα κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, όχι για την αμυντική προσφορά του, αλλά για την επιθετική, αφού το γκολ που σημείωσε ήταν το μοναδικό στη νίκη 1-0 στο "Καμπ Νόου" για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League.

Ο 34χρονος Ισπανός έφτασε τα 16 γκολ στη διοργάνωση και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ρομπέρτο Κάρλος, που μέχρι τώρα ήταν ο κορυφαίος αμυντικός σκόρερ του θεσμού.

Οι Καταλανοί παρατάχθηκαν χωρίς τον Άνσου Φάτι στην ενδεκάδα, αλλά με τον Μέμφις Ντεπάι στα άκρα, αφού ο Λουκ ντε Γιονγκ έπαιξε στην κορυφή και ο Σερζίνιο Ντεστ δεξιά του. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο, αφού η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Γκιόργκι Μπούστσαν.

Δύο φάσεις με τον Ντεστ και ορισμένες με τον Ντε Γιονγκ θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική έκβαση αν οι δύο Ολλανδοί λειτουργούσαν καλύτερα. Να έκαναν δηλαδή αυτό που έκανε ο Πικέ στο 36', όταν πήρε την μπαλιά από τον Τζόρντι Άλμπα και με κίνηση επιθετικού εντός περιοχής έκανε το 1-0.

Στο 2ο ημίχρονο, οι "μπλαουγκράνα" βελτίωσαν την απόδοσή τους, έχοντας και τον Φάτι στην ενδεκάδα αντί του Ντε Γιονγκ. Ο νεαρός Ισπανός έχασε μια καλή ευκαιρία, ωστόσο και οι Ουκρανοί είχαν μία τέτοια, με την εύνοια της τύχης, ωστόσο ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν αποσόβησε την ισοφάριση.

Τα τελευταία λεπτά δεν είχαν δράση πλην της εισόδου του Σέρχιο Αγκουέρο για το δεύτερο παιχνίδι του σε τρεις ημέρες, ξανά ως αλλαγή.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (46' Κοουτίνιο), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Φ. ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Γκάβι (69' Ρομπέρτο), Ντεστ, Λ. ντε Γιονγκ (46' Φάτι), Ντεπάι (75' Αγκουέρο)

ΝΤΙΝΑΜΟ: Μπούστσαν, Κετζιόρα (78' Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Σίροτα, Μικολένκο, Τσιγκάνκοφ (85' Καραβάεφ), Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Ντε Πένα (61' Βιτίνιο), Μπουγιάλσκι (85' Ραμίρες), Σουπριάγκα (61' Γκάρμας)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής


TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ